ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011

Γιατί έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στην Άννα Διαμαντόπουλου ο Γαλαμάτης;


ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Επιστολή διαμαρτυρίας στην Άννα Διαμαντόπουλου

Με επιστολή του προς την υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου, ο δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης, εκφράζει την έκπληξη του για την...
 έναρξη πενταήμερης δημόσιας διαβούλευσης σχετικά με τις συνενώσεις σχολικών μονάδων, χωρίς να έχει προηγηθεί ενημέρωση των δήμων.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι η διαβούλευση άρχισε σε μια περίοδο όπου βρίσκεται σε εξέλιξη –βάσει νόμου- η απογραφή των στοιχείων (άρα και των σχολικών κτιρίων) στους νέους δήμους, αλλά και η διαδικασία συγχώνευσης όλων των σχολικών επιτροπών σε δυο νομικά πρόσωπα.

«Ο τρόπος λοιπόν», σημειώνεται, «με τον οποίο τίθεται η διαβούλευση και τα στενά χρονικά περιθώρια που θέτει, την ώρα μάλιστα που όλες οι νέες δημοτικές αρχές καταβάλλουμε τιτάνια προσπάθεια να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της αυτοδιοικητικής μεταρρύθμισης και ταυτόχρονα να αντιμετωπίσουμε τα λειτουργικά προβλήματα, τα οποία παρουσιάζονται στα υπάρχοντα σχολικά κτίρια, θεωρούμε ότι θα οδηγήσει σε εσφαλμένα συμπεράσματα, αλλά και θα προκαλέσει τη δίκαιη αναστάτωση σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, εν μέσω σχολικής περιόδου».

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο κ. Γαλαμάτης, αν και είναι αντιληπτή η αναγκαιότητα της αναδιάταξης των σχολικών μονάδων (για λειτουργικούς, οικονομικούς ή εκπαιδευτικούς λόγους), ωστόσο «ο αιφνιδιασμός της δημόσιας διαβούλευσης, χωρίς να έχει προηγηθεί η απαραίτητη διαβούλευση με τους καθ’ ύλην αρμόδιους δήμους, οι οποίοι θα κληθούν να σηκώσουν το βάρος της συγχώνευσης σχολικών μονάδων, με όποιες συνέπειες θα έχει αυτό (ενδεχόμενες κοινωνικές, τοπικές αντιδράσεις, ανάγκη κατασκευής νέων σχολικών μονάδων που σήμερα δεν έχουν προϋπολογισθεί κλπ), είναι τουλάχιστον ατυχής».

Και καταλήγει: «Με την ελπίδα ότι, υπουργείο Παιδείας και τοπική αυτοδιοίκηση θα μπορέσουμε να βρούμε καλύτερο συγχρονισμό δράσεων στο μέλλον, σας καλώ να επανεξετάσετε τα χρονοδιαγράμματα της επεξεργασίας των προτάσεών σας, έτσι ώστε « η γνώμη των εκπροσώπων των νέων Δήμων να συντελέσει πραγματικά στη διαμόρφωση της τελικής πρότασης».

Η επιστολή κοινοποιήθηκε στον υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιάννη Ραγκούση και τους βουλευτές Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.