ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2016

Υδατοδρόμιο και στη Θεσσαλονίκη-Εγκρίθηκε το σχετικό νομοσχέδιο


Αποτέλεσμα εικόνας για υδατοδρομιο και στη θεσσαλονικη εγκριθηκε το σχετικο νομοσχεδιο


Στο στάδιο της εξέτασης βρίσκεται η αίτηση του ΟΛΘ για ίδρυση και λειτουργία υδατοδρομίου στη Θεσσαλονίκη, που θα είναι το πρώτο στη Βόρεια Ελλάδα, όπως και οι αιτήσεις για ακόμη 18 λιμάνια ανά τη χώρα.
Εντός των επόμενων δύο ετών θα έχει ολοκληρωθεί ένα δίκτυο υδατοδρομίων πανελλαδικής εμβέλειας, το οποίο θα καλύπτει μεγάλο μέρος των σχετικών συγκοινωνιακών αναγκών της χώρας. Ήδη, άλλωστε έχει εκδοθεί η πρώτη άδεια λειτουργίας υδατοδρομίου στον Οργανισμό Λιμένα Κέρκυρας, ενώ στο τελικό στάδιο αδειοδότησης βρίσκεται και το υδατοδρόμιο στο Λιμένα των Παξών.

Ειδικότερα, εκτός της Θεσσαλονίκης, εξετάζονται οι αιτήσεις για υδατοδρόμια στην Αγία Μαρίνα Γραμματικού, το Ρέθυμνο, την Αλόννησο, τη Σκόπελο, τη Σκύρο, την Πάτμο, τον Βόλο, την Τήνο, το Λαύριο, την Πάτρα, τη Ζάκυνθο, την Αμφιλοχία, τη Σούδα, τη Θεσσαλονίκη, την Καλαμάτα, τη Σητεία, τη Σίφνο, το Ηράκλειο Κρήτης και τη Χίο. Επίσης, η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προετοιμάζει την υποβολή τεχνικού φακέλου για την αδειοδότηση 26 υδατοδρομίων σε λιμένες νήσων του Νοτίου Αιγαίου. Επιπλέον, φορείς έχουν επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη δημιουργία υδατοδρομίων σε λίμνες, η ανάπτυξη των οποίων θα θέσει νέα δεδομένα στις αεροπορικές μεταφορές.
Τα παραπάνω περιγράφονται σε ανακοίνωση της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης σχετικά με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με τίτλο «Ίδρυση, λειτουργία και εκμετάλλευση αεροδρομίων επί υδατικών επιφανειών και άλλες θεσμικές παρεμβάσεις», το οποίο ενέκρινε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ), σε συνεδρίασή του υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη. Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η λειτουργία δικτύου υδατοδρομίων θα δημιουργήσει σημαντικές αναπτυξιακές προοπτικές σε τοπικό επίπεδο, αλλά και συνολικά για τη χώρα, καθώς θα ενισχύσει το τουριστικό προϊόν και θα αναδείξει νέες τουριστικές τάσεις. Επίσης, δημιουργούνται υπεραξίες και νέες ευκαιρίες για τους Οργανισμούς Λιμένων και τα Λιμενικά Ταμεία από τη λειτουργία υδατοδρομίων στους χώρους τους, ως μέρος του συνόλου των εγκαταστάσεών τους.
Η λειτουργία υδατοδρομίων θα καλύπτει και κοινωνικές ανάγκες καθώς στις περιπτώσεις των μικρών και απομακρυσμένων νησιών, που στερούνται χερσαίου αεροδρομίου ή οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις είναι εποχικά ανεπαρκείς, τα υδροπλάνα μπορούν να συμπληρώσουν τη μεταφορική εξυπηρέτηση και να ικανοποιήσουν ανάγκες επείγουσας και έκτακτης μετακίνησης (αεροδιακομιδή ασθενών, έρευνα και διάσωση, μεταφορά φαρμάκων, τροφίμων κτλ.).
 http://www.makthes.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.