ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Αντζελίνα Τζολί: Θέλω να ευχαριστήσω τον ελληνικό λαό


Αποτέλεσμα εικόνας για Αντζελίνα Τζολί: Θέλω να ευχαριστήσω τον ελληνικό λαό

Το μήνυμα της ηθοποιού και πρέσβειρας καλής θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για την Ελλάδα.

Με ένα <<ευχαριστώ>> στον ελληνικό λαό και θερμά λόγια για την κατανόηση και γενναιοδωρία του στις δύσκολες συνθήκες, εκφράζεται η απεσταλμένη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Αντζελίνα Τζολί, η οποία βρέθηκε για δύο μέρες στο πλευρό των προσφύγων στη χώρα μας. Η Τζολί βρέθηκε σε Αθήνα και Λέσβο και συνάντησε τον πρωθυπουργό, τις τοπικές αρχές, εθελοντές. Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και πρόσφυγες.
''Θέλω να ευχαριστήσω τον ελληνικό λαό για την κατανόηση και τη γενναιοδωρία του για την αντιμετώπιση εν μέσω δύσκολων συνθηκών, καθώς και τις προσπάθειες των εθελοντών και τοπικών οργανώσεων που γνώρισα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μου. Αυτοί και πολλοί άλλοι, εργάζονται όλο το 24ωρο για την υποδοχή και φροντίδα των προσφύγων που φθάνουν στην Ελλάδα. Αυτό πρέπει να συνδυαστεί με μια διεθνή απάντηση ίση με την κλίμακα της παγκόσμιας κρίσης των προσφύγων, η οποία θα περιλαμβάνει τον τερματισμό της σύγκρουσης στη Συρία, αλλά αυτό θα πρέπει να πάει ακόμη πιο πέρα'' είπε η Τζολί, όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.
''Ανυπομονώ ώστε η Ύπατη Αρμοστεία να είναι σε θέση να ενισχύσει την υποστήριξή της προς τις ελληνικές αρχές για τον συντονισμό της ανθρωπιστικής βοήθειας, και μαζί με τους εταίρους της, να στηρίξει τις προσπάθειες των αρχών ώστε να εξασφαλίσουν την αποτελεσματική καταγραφή, καθώς και την πρόσβαση στο άσυλο και τη μετεγκατάσταση, με ιδιαίτερη προσοχή σε όσους είναι οι πιο ευάλωτοι.'' προστίθεται στη δήλωση της Τζολί.
Η ανακοίνωση αναφέρει επίσης πως χθες κατά την επίσκεψή της στο Μέγαρο Μαξίμου, η ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ συζήτησε με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για τη διάσκεψη που θα φιλοξενήσει η Ύπατη Αρμοστεία στη Γενεύη στις 30 Μαρτίου και η οποία θα επικεντρωθεί στην επέκταση των νόμιμων οδών για τους πρόσφυγες από τη Συρία.

m.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.