ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Αυτοδιοικητικές Αρχές με έλλειμμα.....


Μέχρι το 2014 οι Αυτοδιοικητικές Αρχές που πέρασαν από τον τόπο είχαν έλλειμμα πολιτικής ηγεμονίας, αμήχανη πολιτική άτολμη δράση .Στον 21ο αιώνα , δεν έχουμε ανάγκη  από τις γνωστές αυτοδιαφημιζόμενες ιδιοφυΐες , γιατί όπως έλεγε και ο Λακάν η εισαγωγή τη ναρκισσισμού και του «υπερτονισμένου» εγώ και ιδίως στα  υψηλά αξιώματα της πολιτικής) μάλλον εκκολάπτει ένα ηγετικό υποκείμενο που παραγνωρίζει την πραγματικότητα και δεν λειτουργεί συλλογικά .



Μια λέξη που επαναλάμβαναν συνεχώς πολλοί δημοτικοί άρχοντες,  μ’ είχε ζαλίσει. Είναι η λέξη «ξεκάθαρα». Οι πάντες μιλούσαν «ξεκάθαρα». Κι επιπλέον δεσμεύονταν προσωπικά ! Λες και υπέγραφαν συμβόλαια που , αν δεν τα τηρούσαν , θα είχαν συνέπειες! Αχ, πόσο διαφορετική θα ήταν η ζωή μας , αν όλες οι «δεσμεύσεις» και οι «ξεκάθαρες κουβέντες» είχαν αμυδρή έστω , σχέση με την αλήθεια ….Το χειρότερο με τους πολιτικούς , και φυσικά δεν εννοώ όλους , αλλά πάντως πολλούς , είναι ότι οι «πελατειακές σχέσεις», τα δούναι και λαβείν με ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες και την ανοχή στην συνεχώς διογκουμένη διαφθορά , έχουν βγάλει στην επιφάνεια τον χειρότερο Έλληνα !Αυτόν που κολακεύει , που γλύφει , που εξαπατά , που αισθάνεται σπουδαίος από μίζες, που δεν νοιάζεται για τίποτε άλλο από την πάρτη του .
Οι Αυτοδιοικητικές Αρχές που διοίκησαν μέχρι το 2014 αν ήθελαν να διοικούν και στην επόμενη τετραετία έπρεπε να μην εγκλωβιστούν στον διοικητισμό και καθεστωτισμό , να είναι επαρκώς κοινωνικά δίκαιες , να μην έχαναν την καρδιά , την ψυχή και την ταυτότητά τους , για να μην αναγκάζονται αργότερα να δηλώνουν «ηττηθήκαμε γιατί χάσαμε την ηγεμονία των ιδεών μας και η ήττα είναι πολλαπλή: πολιτική ,  προγραμματική , οργανωτική –όλα ήταν χθες» .Έχουν ευθύνες όσοι τέως διοικούντες αποδέχτηκαν τη στρογγυλοποίηση των θέσεων και την αποδοχή της λογικής του μέσου όρου. Έχουν ευθύνες όσοι διοικούντες επέλεξαν τις ισορροπίες και όχι μια ριζοσπαστική πολιτική ανατροπής , σύγκρουσης  και ρήξης με τη φθορά . Ευθύνονταν όσοι εφάρμοζαν την διαχειριστική πολιτική . Ευθύνονται όσοι εφάρμοζαν την διαχειριστική πολιτική της εξουσίας διότι έτσι άφησαν πίσω τα λαϊκά στρώματα και δεν έδωσαν απαντήσεις στα πολυποίκιλα μεγάλα προβλήματα του τόπου. Ο κόσμος έχει προβλήματα, Και αηδιάζει όταν «τρώει στην μάπα» ατελείωτα καφενειακά κουβεντολόγια ανάμεσα σε γραμματείς και φαρισαίους , οι οποίοι  μ ‘ έναν άσαρκο χωρίς αίμα πέτσινο λόγο, υπόσχονται τα ίδια και τα ίδια , χωρίς ο τόπος να πηγαίνει ούτε ένα βήμα μπροστά !
Πολλές Αυτοδιοικητικές Αρχές έχασαν γιατί –μεταξύ άλλων –σταμάτησαν να εκφράζουν τα συμφέροντα των σύγχρονων μη προνομιούχων .Αυτών δηλαδή που νοιώθουν και αισθάνονται ότι είναι «ανθρώπινα απορρίμματα στο σύστημα της αγοράς». Από τον πρώτο χρόνο που άσκησαν διοίκηση κάποιες Αυτοδιοικητικές Αρχές προσπάθησαν να βρουν υπευθύνους για τη  διάλυση της διοίκησης, ξεπερνώντας τη δική τους ανικανότητα , ασυνέπεια, αντιδημοκρατική και καθεστωτική συμπεριφορά αυταρχικότητα και αλαζονεία .
Σαν την καμήλα που κρύβει το κεφάλι της μέσα στην άμμο για να μην τη δουν . Η διάλυση της παράταξης που διοίκησαν ήταν καθαρά δικό τους έργο. Έφτασαν σε σημείο να παραιτηθούν, όταν δεν εκπληρώθηκαν οι στόχοι τους, νοιαζόμενοι  μόνο για την πάρτη τους , εγκαταλείποντας τους υπόλοιπους ! Μου θυμίζουν τον πατέρα που ενώ ο ίδιος κυκλοφορούσε με ROLLS ROYCE αδιαφορούσε αν πεινούσαν τα παιδιά του!!!
Αυτοί λοιπόν που τους πίστεψαν και μπήκαν στα ψηφοδέλτια τους ρίχτηκαν στο καλάθι των αχρήστων? Θα συμφωνήσουμε ότι πάντοτε στην πολιτική ζωή υπάρχουν και άλλες ευκαιρίες… αρκεί να τις εκμεταλλευτούμε !
                                                                                                        Θ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.