ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Ο δρόμος για μια πιο χαρούμενη ζωή είναι μπροστά σου. Ακολούθησε τον.

Αποτέλεσμα εικόνας για dromos
Μία λίστα με πρακτικές συμβουλές που αποτελούν ένα εξαιρετικό σημείο εκκίνησης στο δρόμο σας προς μια πιο απλή και χαρούμενη ζωή.
Αποφασίστε τι είναι σημαντικό για εσάς και έπειτα βάλτε το στο κέντρο της ζωής σας. Αυτό πιθανότατα σημαίνει πως θα πρέπει να ''κόψετε'' άλλες δραστηριότητες ώστε να 'κάνετε χώρο'' για αυτές που έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα.

Κλείστε όλες τις συσκευές επικοινωνίας κάποια συγκεκριμένη ώρα κάθε βράδυ, συμπεριλαμβανομένου του κινητού και του υπολογιστή σας. Ακόμα καλύτερα, μειώστε το χρόνο που τις χρησιμοποιείτε καθημερινά.

Μάθετε να λέτε όχι. Αυτό δεν είναι εγωιστικό. Είναι θέμα επιβίωσης και έχει να κάνει με το να ζείτε τη ζωή σας όπως ΕΣΕΙΣ θέλετε.

Ξεφορτωθείτε υποχρεώσεις. Βάλτε όσο το δυνατόν περισσότερες πτυχές της ζωής σε '' αυτόματο πιλότο''. Για παράδειγμα, βάλτε τους λογαριασμούς σας να πληρώνονται αυτόματα (ή online)  αντί να τρέχετε κάθε μήνα στις τράπεζες.
Μη συσσωρεύετε πράγματα. Η ακαταστασία θα κάνει τη ζωή σας πιο περίπλοκη από όσο χρειάζεται. Ένας '' καθαρός'' χώρος θα σας φτιάξει τη διάθεση.

Μην αγοράζετε περισσότερα πράγματα. Μείνετε σε αυτά που πραγματικά χρειάζεστε. Έτσι, ούτε δημιουργείτε στον εαυτό σας πρόσθετη χρηματική πίεση, ούτε χαλάτε τον '' καθαρό'' χώρο σας.

Όταν μαγειρεύετε, υπολογίστε μεγαλύτερες ποσότητες από όσο χρειάζεστε άμεσα. Καταψύξτε ότι  περισσέψει και χρησιμοποιήστε το για ένα γρήγορο γεύμα όταν πιέζεστε χρονικά.

Μη βιάζεστε όταν τρώτε. Το να τρώτε αργά σας βοηθά να εκτιμήσετε το φαγητό σας και να κάνετε ένα διάλειμμα σε μια πιεστική μέρα (καθώς επίσης και να χάσετε βάρος!).

Ζήστε τη στιγμή. Βοηθήστε το μυαλό σας να μειώσει τους ρυθμούς του εκτιμώντας την κάθε στιγμή, ακόμα και αν κάνετε κάτι που θα προτιμούσατε να μην κάνετε. Σκεφτείτε μόνο το τι συμβαίνει στο τώρα, όχι τι θα κάνετε σε 10 λεπτά ή τι πρέπει να κάνετε μέχρι τις 5:00.

Κάνετε ένα πράγμα τη φορά. Όταν προσπαθείτε να κάνετε πολλά πράγματα ταυτόχρονα, τίποτα δεν γίνεται γρήγορα και καλά. Εστιάστε σε ένα πράγμα μόνο και θα δείτε πως θα το αντιμετωπίσετε καλύτερα και με λιγότερο άγχος.

Πηγή - anonymoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.