ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

"Αγαπητέ φίλε Θανάση, ας πούμε δυο λόγια για τα Λουτρά Λαγκαδά..." - του Δ.Κ.Μπιτσίμη

"Aγαπητέ φίλε, Θανάση,

Ας πούμε δυο λόγια για τις Ιαματικές Πηγές Λαγκαδά ή τα Λουτρά.
Εμείς οι Λαγκαδιανοί είμαστε περήφανοι για τα Λουτρά μας και όχι άδικα. Είναι μια πλουτοπαραγωγική πηγή ανεκμετάλλευτη όμως - παρά τις μεγαλόστομες προεκλογικές και μετεκλογικές διακηρύξεις, όσων δημάρχων πέρασαν από το 1955, που παραχωρηθήκαν στον δήμο, έως σήμερα, είναι αλήθεια έγιναν πράγματα, αλλά πολύ λίγα !

Επισκέφθηκα τα Λουτρά την Πρωτομαγιά ! Κόσμος πάρα πολύς, μπορεί 2-3 χιλιάδες, στον πανέμορφο τόπο. Και ναι μέν στα Λουτρά ήμουν, αλλά η Δημοτική Επιχείρηση ήταν απούσα !!! 

Και τι εννοώ: Μπροστά στο υπαίθριο κυλικείο συνωθούνταν άνω των 50 ατόμων για να προμηθευθούν καφέ και αναψυκτικά. 

Πήγα προς το υδροθεραπευτήριο και στο εκεί κυλικείο, όπου δύο, κατά τα φαινόμενα, άπειροι υπάλληλοι, κάθιδροι, αγωνιζόταν να εξυπηρετήσουν, ψήνοντας καφέ στο καμινέτο, ταυτόχρονα με τους λουομένους και ήταν η στιγμή που κάτι είχε τελειώσει! Το ξενοδοχείο και εστιατόρια κατάκλειστα ! 

Τί εμπόδισε άραγε την διεύθυνση να βγάλει κάποια τραπέζια και καθίσματα, να ετοιμάσει "κάτι" για τους, σίγουρα, πάμπολλους αναμενόμενους επισκέπτες; Εξοπλισμός υπάρχει και ήταν τόσο δύσκολο να προμηθευθούν και να διαθέσουν μερικά πρόχειρα εδέσματα ( πχ σουβλάκια ) ; Πέρυσι άκουσα ότι ο σχετικός τζίρος έφθασε τις 15,000 ευρώ ! Θα ήταν άσχημο ένα τέτοιο έσοδο για το χειμαζόμενο ταμείο της Επιχείρησης ; Ας μην ακούσω πάλι το γνωστό μότο "δεν έχουμε προσωπικό". Εξ άλλου για ΜΙΑ ΜΟΝΟ μέρα δεν θα έσπευδαν το ΙΚΑ και το ΣΔΟΕ κλπ ! Ευθυνοφοβία ; Ισως ! 

Έκανα και μια επίσκεψη προχθές, που να μην την έκανα ! Στεναχωρήθηκα με την σχεδόν εγκατάλειψη του τόπου, με το κατάκλειστο ξενοδοχείο και εστιατόριο, με πεσμένα ξερά κλαδιά από τα πλατάνια... Εικόνα εγκατάλειψης... Έρημος !!!!!!!!!!!! Άστα Θανάση ! Απογοήτευση !!!!!!!! 

Όλα όσα σου γράφω, Θανάση, δεν τα γράφω σαν κριτική ή κατάκριση, αλλά σαν μια απλή διαπίστωση...

Φιλάκια σε όλους τους συμπατριώτες και φίλους...σεμνά και ταπεινά, εις Θεόν ευχέτης.

Δ . Κ . Μ Π Ι Τ Σ Ι Μ Η Σ, απλούστατος δημότης και φανατικός Λαγκαδιανός (διατί να το κρύψωμεν άλλωστε) 

Π Α Μ Ε Μ Α Ζ Ι !!!!!!!!!!!!!!"

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.