ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Δουκάκης: Η Ελλάδα δεν μπορεί να πάει πουθενά με τη λιτότητα

«Η Ελλάδα δεν θα πάει πουθενά με τα συνεχιζόμενα μέτρα λιτότητας», τόνισε, σε συνέντευξή του στην ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας», ο υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ στις εκλογές του 1988 και πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης, Μάικλ Δουκάκης.
Στην ερώτηση αν και κατά πόσο έπρεπε να κηρυχθούν εκλογές τώρα, τη στιγμή που η Ελλάδα δεν έχει ξεπεράσει την οικονομική κρίση, απάντησε: «Είναι πολύ αυτονόητο όταν πιέζεις μια χώρα να υιοθετεί πολιτικές, οι οποίες δεν μπορούν να την βγάλουν από την οικονομική ύφεση, τότε κάποια στιγμή ο λαός θα πει φτάνει πια, αρκετά, δεν αντέχουμε άλλο».

Ο κ. Δουκάκης δεν είναι ακόμα σίγουρος τι μπορεί να σημάνει μία πιθανή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «ποιος ξέρει τι μπορεί να συμβεί; Θα μείνει στο ευρώ, δεν θα μείνει; Νομίζω πως όλα είναι στον αέρα».

Μιλώντας για τις δημοσκοπήσεις, σημείωσε πως «βλέπω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία είναι κοντά στις δημοσκοπήσεις. Εχεις ένα εκλογικό σώμα το οποίο καταπιέζεται πέντε χρόνια τώρα από τα μέτρα λιτότητας, είναι φοβερό. Τι περιμένεις να κάνουν οι άνθρωποι», αναρωτήθηκε και συμπλήρωσε: «δεν ξέρω αν θα κερδίσει ο κ. Τσίπρας».

Ο κ. Δουκάκης, επανέλαβε αρκετές φορές, στη διάρκεια της συνέντευξης, πως «αυτές οι πολιτικές της λιτότητας είναι τρομερές» και τόνισε ότι «δεν μπορεί να βγει μια χώρα από την οικονομική κρίση με λιτότητα, δεν γίνεται. Το δοκιμάσαμε εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1929 υπό τον Χούβερ, είχαμε την χειρότερη οικονομική ύφεση στην ιστορία».

Ερωτηθείς «τι νομίζετε πώς πρέπει να γίνει, άσχετα ποιος κερδίσει τις εκλογές», τόνισε: «Η Ευρώπη πρέπει να σταματήσει αυτό το πράγμα της λιτότητας και να υιοθετήσει μία πολιτική, η οποία θα αναθερμάνει τις οικονομίες της Νότιας Ευρώπης, να θεσπίσει κριτήρια ακεραιότητας, τακτοποίησης των δομικών αλλαγών και να κάνουν τις αλλαγές που όλοι ξέρουμε ότι πρέπει να γίνουν στην Ελλάδα. Από πλευράς οικονομικής, πρέπει να γίνουν επενδύσεις στις υποδομές της χώρας και να μπουν άνθρωποι σε θέσεις εργασίας».


ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.