ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Οι ηρωικοί υπάλληλοι της ΕΛΣΤΑΤ καταγγέλλουν τον «μονοκράτωρα» κύριο Γεωργίου

«Μονοκράτορα» χαρακτηρίζουν τον υπόδικο επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ οι υπάλληλοι της υπηρεσίας, εξαγγέλλοντας στάση εργασίας τη Δευτέρα.
Μάλιστα τον κατηγορούν για αυταρχική συμπεριφορά.
Η ανακοίνωση:

«Η αυταρχική συμπεριφορά του προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), όπως έχει πολλές φορές καταγγείλει ο Σύλλογος Εργαζομένων στην ΕΛΣΤΑΤ έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.
»Ο κ. Γεωργίου από την αρχή της καριέρας του στην ΕΛΣΤΑΤ έδωσε δείγματα  συγκεντρωτισμού διαλύοντας το συμβούλιο της Αρχής, παραμένοντας «μονοκράτωρ» στην υπηρεσία. Συστηματικά εξανάγκαζε αρκετούς  υπαλλήλους (μέσω των διευθυντών φυσικά), ιδιαίτερα της Διεύθυνσης των Εθνικών Λογαριασμών, να εργάζονται επανειλημμένα εκτός ωραρίου μέχρι αργά τη νύχτα, και τα Σαββατοκύριακα. Έφτασε στο σημείο να περικόψει αποδοχές υπαλλήλων, διότι δεν είχε δώσει την προέγκριση του σε υπηρεσιακές θέσεις, χωρίς αυτό να οφείλεται σε ολιγωρία των υπαλλήλων! Κατόπιν ανακάλυψε τη μέθοδο της περικοπής μισθού ακόμη και για ένα λεπτό καθυστέρηση στην πρωινή προσέλευση, ενώ αποδεδειγμένα είχε υπερκαλυφθεί πριν την αποχώρηση, τραβώντας στα άκρα τα όρια του σχετικού νόμου. Εφευρίσκει τρόπους να δυσκολέψει τη ζωή των υπαλλήλων ζητώντας αποδεικτικά στοιχεία για τις γονικές άδειες, παρότι η σχετική νομοθεσία δεν το προβλέπει!
»Εκτός, όμως, από τα εργασιακά δικαιώματα των υπαλλήλων στο στόχαστρο του Προέδρου έχει μπει και το Στατιστικό σύστημα. Ο κ Γεωργίου έχει μεθοδεύσει την απαξίωση του Συμβουλίου Ελληνικού Στατιστικού Συστήματος (ΣΥΕΛΣΣ) και αυτό φάνηκε από την ελλιπή συμμετοχή  στην πρόσφατη συνεδρίασή του, αφού τα μέλη ειδοποιήθηκαν της τελευταία στιγμή, χωρίς να τους έχει παρασχεθεί το αναγκαίο υλικό εργασίας. Ο συγκεντρωτισμός του οδηγεί ολόκληρο το στατιστικό σύστημα σε υπολειτουργία με ό, τι αυτό συνεπάγεται για την ίδια την παραγωγή της  στατιστικής πληροφορίας.
»Το πιο πρόσφατο αυταρχικό ολίσθημα του κ. Γεωργίου είναι η επιβολή ποινής (περικοπή μισθού) στον Πρόεδρο του Συλλόγου των εργαζομένων, επειδή ασκώντας τα συνδικαλιστικά του καθήκοντα διένειμε στα μέλη του ΣΥΕΛΣΣ (4 τον αριθμό) τις θέσεις του Συλλόγου. Χαρακτηρίζει ανάρμοστη συμπεριφορά τη διανομή εντύπων του συνδικαλιστικού οργάνου των εργαζομένων!! Προφανώς είναι στα πλαίσια της πεποίθησής του ότι στην ΕΛΣΤΑΤ πρέπει να ακούγεται η δική του φωνή μόνο.
»Βέβαια για όλα αυτά ο κ. Γεωργίου δεν είναι μόνος. Έχει συμπαραστάτες Έλληνες και ξένους, όπως αποτυπώθηκε και στην δεύτερη Έκθεση της λεγόμενης «Συμβουλευτικής Επιτροπής Ορθής Πρακτικής» η οποία προσπαθώντας να βοηθήσει τον κ. Γεωργίου να ανανεώσει τη θητεία του, φθάνει στο σημείο να ζητάει ορισμό Διεθνούς !!! Επιτροπής που θα επιλέξει τον επόμενο Πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ (δηλαδή τον κ. Γεωργίου), απαξιώνοντας να κάνει οποιαδήποτε μνεία στις αλλεπάλληλες επιστολές που έλαβε από το Δ.Σ. του Συλλόγου.
»Από κάπου πρέπει να πληροφορηθεί ο Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ στοιχειώδεις έννοιες που αφορούν στη χρηστή διοίκηση αλλά και στην κοινή λογική. Μια από αυτές επιτάσσει ένα στοιχειώδη διάλογο με τους εργαζομένους, τον οποίο ο ίδιος φρόντισε να διακόψει εξ αρχής. Επίσης ο καλός μάνατζερ φροντίζει να διατηρεί κλίμα συνεργασίας και αρμονικών σχέσεων του προσωπικού σε κάθετο και οριζόντιο επίπεδο, πράγμα που ο κ. Γεωργίου δεν πέτυχε ποτέ, ούτε το επιδίωξε.
»Επειδή όμως «τεντώθηκε υπερβολικά το σκοινί», οι εργαζόμενοι αποφάσισαν στη Γενική Συνέλευση που έγινε χτες στην ΕΛΣΤΑΤ να πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11.00 ως τις 14.00 και συγκέντρωση μπροστά στο κτίριο της ΕΛΣΤΑΤ και καλούν συνδικαλιστικούς φορείς, κόμματα και μέσα μαζικής ενημέρωσης στη διαμαρτυρία τους».


ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.