ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Λεηλάτησαν τα Λουτρά του Λαγκαδά το 2011



Σύμφωνα με τον ‘Καλλικράτη’ τον νόμο Ραγκούση, όσες δημοτικές Επιχειρήσεις είναι για τρεις συνεχείς χρονιές ζημιογόνες θα καταργούνται ή θα συγχωνεύονται.

Στις 25 Οκτωβρίου δημοσιεύσαμε απόσπασμα της έκθεσης ελέγχου ανεξάρτητου ορκωτού ελεγκτή λογιστή που αφορά τα Λουτρά Λαγκαδά.


Από τον έλεγχο προέκυψαν τα εξής:

·         Κατά παρέκκλιση των λογιστικών αρχών που προβλέπονται από την Ελληνική Νομοθεσία δεν διενεργούνται αποσβέσεις επί της υπεραξίας που προέκυψε κατά την μετατροπή της επιχείρησης σε ανώνυμη εταιρεία.

·         Κατά παρέκκλιση των λογιστικών αρχών δεν είχαν διενεργηθεί, αποσβέσεις επί των παγίων περιουσιακών στοιχείων.

·         Κατά παρέκκλιση των λογιστικών αρχών, η αξία των Απαιτήσεων, τα Ίδια Κεφάλαια εμφανίζονται αυξημένα.

·         Δεν έχει σχηματιστεί πρόβλεψη για πρόσθετους φόρους.

·         Κατά παρέκκλιση των λογιστικών αρχών δεν σχηματίζεται πρόβλεψη για αποζημίωση προσωπικού λόγω εξόδου από την υπηρεσία.

·         Δεν έχει σχηματιστεί πρόβλεψη για πρόσθετους φόρους και προσαυξήσεις σε σχέση με τις ανέλεγκτες φορολογικές χρήσεις:

Είναι ολοφάνερο, από την ‘ανάγνωση’ του Ισολογισμού 2011 των Λουτρών – που υπογράφουν ο τέως Πρόεδρος, ο τέως Διευθύνων Σύμβουλος, ο τέως λογιστής -  ότι πρόκειται για Ισολογισμό ‘μαϊμού’. Αυτός είναι και ο λόγος, που δεν στάλθηκε, όπως είχαν υποχρέωση, στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα της Πολιτείας.

Κατά παρέκκλιση της Νομοθεσίας εμφανίζουν εσκεμμένα αυξημένο το ενεργητικό της Ε.Ε.Ι.Π. Λαγκαδά Μονομετοχική Α.Ε. (Λουτρά) προκειμένου να έχουν όσο είναι δυνατόν περισσότερο χρόνο για να την λεηλατήσουν (!), ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΕΗΛΑΤΗΣΑΝ !


Δεσμευόμαστε ότι (σε συνεχή δημοσιεύματα), θα αποκαλύψουμε αυτούς τους πλιατσικολόγους του δημοσίου χρήματος και ότι θα τους στείλουμε ΟΛΟΥΣ στη Δικαιοσύνη, προς απολογία…. 
Να εξηγήσουν τους λόγους για τους οποίους αλλοίωσαν τα αποτελέσματα χρήσεως επιχείρησης του Δημοσίου.

Τους συνιστούμε να διαβάσουν τον Ν1608/50 (περί καταχραστών).

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.