ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Συνεργασία αλληλεγγύης μεταξύ δήμου Βόλβης και Μητρόπολης Ιερισσού

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Συνεργασία ενίσχυσης κοινωνικής αλληλεγγύης
μεταξύ δήμου Βόλβης και Μητρόπολης Ιερισσού

Συνάντηση του δημάρχου Βόλβης Διαμαντή Λιάμα με τον μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητο, για συντονισμό κοινωνικών δράσεων.

Δυνατότητες συνεργασίας για την ενίσχυση της βοήθειας προς τις ομάδες των αναξιοπαθούντων, εξέτασαν σε συνάντησή τους τη Δευτέρα 14 Απριλίου, ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας και ο μητροπολίτης Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεόκλητος.

Ένας από τους κοινούς στόχους που τέθηκαν είναι η ενίσχυση των συσσιτίων και ο συντονισμός των δημοτικών υπηρεσιών και της Εκκλησίας, ώστε να δοθεί βοήθεια σε όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα, ακόμα και σε μικρούς οικισμούς.

Ακόμα, οι κ.κ. Λιάμας και Θεόκλητος συζήτησαν για την ανάληψη κοινών δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης, επιβεβαιώνοντας τις άριστες σχέσεις ανάμεσα στο δήμο Βόλβης και τη Μητρόπολη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου. Επίσης, πρόκειται να εξετάσουν και τις προοπτικές ανάπτυξης θρησκευτικού τουρισμού, μέσα από την ανάδειξη σημαντικών θρησκευτικών σημείων, όπως ενδεικτικά είναι το Βήμα του Απόστολου Παύλου και ο Ιερός Ναός της Αγίας Μαρίνας.

Ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας τόνισε ότι: «Είναι ανεκτίμητη η συνδρομή της Εκκλησίας σε όσους υποφέρουν αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Μαζί με τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Βόλβης, θα προσπαθήσουμε να συντονίσουμε την προσπάθεια μας με τη Μητρόπολη Ιερισσού, προς ανακούφιση των δημοτών μας που υποφέρουν. Η έμπρακτη κοινωνική αλληλεγγύη αποτελεί κυρίαρχο μέλημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.