ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Ο ΑΛΑΖΟΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ

Έχασε την επαφή με την πραγματικότητα.
Η αλαζονεία τον έκανε τύραννο. 
Έχει την αίσθηση δύναμης και αλάθητου. Ενδιαφέρεται μόνο για τον εαυτό του. 
Η αλαζονική του αίσθηση υποδαυλίζεται από την κολακεία που συχνά δέχεται, καθώς και από την αίσθηση δύναμης και αλάθητου. 
Έχει την αίσθηση ότι τα ξέρει όλα, πάντα έχει δίκιο και ποτέ δεν φταίει ο ίδιος για τις αποτυχίες. 

Δεν ακούει τους άλλους, δε μαθαίνει από τα λάθη και τις αποτυχίες, δεν του αρέσουν οι συμβουλές και οι διαφωνίες.
Θίγεται, θυμώνει και γίνεται επιθετικός όταν του κάνουν κριτική. 
Θέλει συνεργάτες που να λένε πάντα ‘’ναι’’ και να τον θαυμάζουν. 
Υποτιμάει και αγνοεί τους περιορισμούς, τις δυσκολίες και τις ατέλειες του, καθώς αισθάνεται ακατανίκητος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να λαμβάνει αποφάσεις που δεν στηρίζονται σε αξιόπιστες πληροφορίες και ορθολογική ανάλυση. Ουσιαστικά χάνει την επαφή με την πραγματικότητα, ζει σε γυάλινους πύργους και δεν συνειδητοποιεί τους κινδύνους. Έτσι οδηγείται σε επικίνδυνες αποφάσεις και παράτολμα έργα που μπορεί να συνεπάγονται συμφορές. 
Διοικεί απολυταρχικά. Ακόμη και όταν ζητάει τη συμμετοχή, το κάνει για τυπικούς λόγους ή εντυπωσιασμό. 
Αρκετές φορές θεωρεί τον εαυτό του υπεράνω των κανόνων, τους οποίους συστηματικά αγνοεί παραβαίνει ή και αλλάζει, ώστε να ‘’ταιριάζει’’ με την προσωπικότητα του, τις ανάγκες και τις επιδιώξεις του. Εμπιστεύεται, ανταμείβει και ευνοεί ανθρώπους που πάντα συμφωνούν μαζί του, που τον θαυμάζουν, που τον δοξάζουν που τον υπηρετούν και τον υποστηρίζουν. 
Δεν διαθέτει επίγνωση, δεν εκφράζει τα συναισθήματα του και δεν ενδιαφέρεται να κατανοήσει τους άλλους, παρότι ο ίδιος επιζητεί διαρκώς την κατανόηση όλων των άλλων. 
Είναι συναισθηματικά απομονωμένος και γίνεται σκληρός, επιθετικός και διεκδικητικός με τους άλλους όταν αντιλαμβάνεται ότι δεν τον υποστηρίζουν και δεν τον εμπιστεύονται. 
Έχει υπερβολική σιγουριά, που είναι κύριο στοιχείο της αλαζονείας, ξεχνώντας πως η ‘’δικαιοσύνη’’ έχει μεγαλύτερη ισχύ από την αλαζονεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.