ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Πολιτιστική εξόρμηση για τουριστική προβολή στο Νις

Συναυλία της Μικτής Χορωδίας του δήμου Βόλβης δόθηκε στην τρίτη μεγαλύτερη σερβική πόλη στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής του δήμου Βόλβης

Με πρωτότυπους τρόπους ο δήμος Βόλβης συνεχίζει την προσπάθεια προσέλκυσης τουριστών από τις γειτονικές χώρες, συνδυάζοντας την με την πολιτιστική προβολή της χώρας μας.

Έπειτα από πρόσκληση της Μητρόπολης του Νις της Σερβίας, αποστολή από το δήμο Βόλβης με επικεφαλής τον δήμαρχο Βόλβης Διαμαντή Λιάμα, φιλοξενήθηκε στη σερβική πόλη στις 21, 22 και 23 Μαρτίου 2014.

Κύριο γεγονός ήταν η συναυλία με ελληνικά τραγούδια, που έδωσε μπροστά σε εκατοντάδες θεατές, στο Θέατρο της Μητρόπολης του Νις, η Μικτή Χορωδία του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του δήμου Βόλβης, ξεσηκώνοντας ιδιαίτερα το κοινό όταν ακούστηκε ο «Ζορμπάς».

Ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, είχε σειρά συναντήσεων με αξιωματούχους στο δήμο του Νις, την τρίτη μεγαλύτερη πληθυσμιακά πόλη της Σερβίας, με κύριο αντικείμενο τη συνεργασία σε τουριστικό επίπεδο.

Το θέμα της έλευσης Σέρβων τουριστών στα παραθεριστικά θέρετρα του δήμου Βόλβης, αποτέλεσε και το κύριο θέμα της συνάντησης ανάμεσα στον δήμαρχο Βόλβης και τον Μητροπολίτη Νις κ.κ. Γεώργιο. Μάλιστα, την Κυριακή 23 Μαρτίου, μετά την Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος, στην ομιλία του ο Μητροπολίτης κ.κ. Γεώργιος, κάλεσε δημόσια τους κατοίκους του Νις να επισκεφθούν το καλοκαίρι τις παραλίες του Στρυμονικού κόλπου. Υπενθυμίζεται ότι περίπου το 70% των τουριστών που παραθερίζουν στο δήμο Βόλβης προέρχονται από τη Σερβία.

Συγκινητική ήταν η στιγμή όταν η παιδική χορωδία του δήμου Νις, υποδέχθηκε τους Έλληνες χορωδούς, με παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια.

Στο μεταξύ, ολοκληρώνεται η προετοιμασία για αντίστοιχη αποστολή στα τέλη Ιουνίου στο δήμο του Κρούσεβατς, ο οποίος βρίσκεται σε διαδικασία αδελφοποίησης με το δήμο Βόλβης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.