ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ

Λαγκαδάς 20.2.2014
  
Καταγγελίες υπ' αριθμών 7&8/2014

Την 20.1.2014 δέχθηκα καταγγελίες από πρώην Δημοτικούς Συμβούλους, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι δεν έχουν λάβει τις αποζημιώσεις για την συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου την διετία 2009-2010, παρά τις συνεχείς οχλήσεις προς τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Οικονομικών. Επίσης κατήγγειλαν ότι
ο Αντιδήμαρχος τους απάντησε ότι το ένταλμα πληρωμής απορρίφθηκε από το Επίτροπο, ενώ οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι αυτό δεν ευσταθεί, καθόσον ουδέποτε στάλθηκε για έγκριση.

Την 21.1.2014 απέστειλα σχετικό έγγραφο διερεύνησης της καταγγελίας προς τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών, με την παράκληση να με  ενημερώσει το συντομότερο δυνατό προκειμένου στην συνέχεια να απαντήσω εντός της νόμιμης προθεσμίας, σύμφωνα με το νόμο, στους καταγγέλλοντες. Μετά την πάροδο του ενός μηνός και παρά τις συνεχείς υπομνήσεις προς τον Αντιδήμαρχο δεν έχω λάβει απάντηση κατά παράβαση των κείμενων διατάξεων.

Υπενθυμίζεται και πάλι η εκ του νόμου 3584/2007 υποχρέωση της Διοίκησης για παροχή πληροφόρησης στους πολίτες, καθόσον η άρνηση αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα, όπως επίσης και η άρνηση σύμπραξης, συνεργασίας και χορήγησης στοιχείων ή εγγράφων προς τον Συμπαραστάτη του Δημότη.

Γεώργιος Δ. Ασδρές

Συμπαραστάτης Δημότη Επιχ/σης



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.