ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Και το πινγκ πονγκ .... καλά κρατεί!!!


Καταγγελίες υπ' αριθμών 7&8/2014

Σε συνέχεια των παραπάνω καταγγελιών δημοσιεύω την παρακάτω αλληλογραφία, η οποία διαβιβάστηκε στο γραφείο μας την 24.2.2014:



ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ                               
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Προς : Γραφείο  Συμπαραστάτη του Δημότη
 
Θέμα: Απάντηση καταγγελιών 7/2014 και  8/2014 συμπαραστάτη του δημότη.

Αγαπητέ κ. Ασδρέ σας διαβιβάζω την απάντηση της γενικής γραμματέως του Δήμου Λαγκαδά όσον αφορά το θέμα της καταγγελίας σας.
Παραμένω στην διάθεση σας για τυχόν διευκρινήσεις.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ
ΤΣΥ
                                        ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΒΑΣ. ΣΙΣΚΟΥΔΗΣ
 

Προς: Αντιδήμαρχο Οικονομικών & Διοικητικών Υπηρεσιών

Θέμα:  Απάντηση καταγγελιών 7/2014 και 8/2014 συμπαραστάτη του δημότη.


Επειδή σύμφωνα με την παρ. 3 αρ.90 Ν.2362/97 ΦΕΚ 247/27.11.95Α:

Η απαίτηση οποιουδήποτε των επί σχέση Δημοσίου ή Ιδιωτικού δικαίου υπαλλήλων του δημοσίου πολιτικών, στρατιωτικών κατ' αυτού, που αφορά σε αποδοχές ή άλλες κάθε φύσεως απολαβές αυτών ή αποζημιώσεις, έστω και αν βασίζεται σε παρανομία των οργάνων του Δημοσίου ή στις περί αδικαιολόγητου πλουτισμού διατάξεις, παραγράφεται μετά διετία από της γενέσεως της.
Και σύμφωνα με την αρ. Απόφαση 149/2003 του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Μυτιλήνης οι αξιώσεις δημάρχων ή προέδρων κοινοτήτων και οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, όπου έχουν εκλεγεί, ναι μεν τα ανωτέρω πρόσωπα δε συνδέονται με υπαλληλική σχέση με τους δήμους και τις κοινότητες, όμως τα έξοδα παράστασης θεωρούνται ως “πάσης φύσεως απολαβές” του άρθρου 90 παρ. 3 του Ν.2362/97 και οι σχετικές αξιώσεις υπόκεινται σε διετή παραγραφή του άρθρου αυτού, η οποία αρχίζει από τη γένεση της αξίωσης.
Σύμφωνα με τα ανωτέρω η δυνατότητα καταβολής των αποζημιώσεων πρώην δημοτικών συμβούλων του πρώην δήμου Σοχού, για την συμμετοχή τους σε συνεδριάσεις δημοτικών συμβουλίων για την περίοδο 2009-2010 δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί λόγω παραγραφής της αξίωσής των.


Η Γενική Γραμματέας
ΤΥ
ΠΟΥΤΟΓΛΙΔΟΥ ΣΙΜΕΛΑ



Από το γραφείο μας διερευνάται για ποιους λόγους η οικονομική υπηρεσία δεν ενήργησε, σύμφωνα με το άρθρο 140 ΚΔΚ, σε αποζημίωση των Δημοτικών Συμβούλων, όπως έπραξε και αποζημιώθηκαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι για την διετία 2011-2012.
Στην προκειμένη περίπτωση δεν πρόκειται για απαίτηση οπoιουδήποτε κατά του δημοσίου (άρθρο 90 Ν.2362/2997), κατόπιν υποβολής σχετικής αίτησης, αλλά αυτεπάγγελτης υποχρεώσεις των οργάνων της διοίκησης στο πλαίσιο των καθηκόντων τους.
Σύμφωνα δε με την υπ' αριθ. 62/2010 εγκύκλιο του ΥΠΕΣ ”...συνεπώς, δεν θεωρείτε, κατά την προαναφερόμενη έννοια, “απολαβή” η αποζημίωση που καταβάλλεται σε αιρετούς για συμμετοχή τους σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ή της Οικονομικής Επιτροπής ή της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής”, οπότε πρέπει να διερευνηθεί αν πράγματι πρέπει να εφαρμοστεί το άρθρο 90 παρ. 3 του Ν.2362/1997.
 
Γεώργιος Δ. Ασδρές

 
Συμπαραστάτης Δημότη Επιχ/σης


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.