ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Βραβεύθηκαν από το δήμο Βόλβης οι μαθήτριες και οι μαθητές που εισήχθησαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014

Πλημμυρισμένη από κόσμο αλλά και συγκίνηση ήταν η τελετή που έγινε το απόγευμα της Κυριακής 23 Φεβρουαρίου 2014 στο Κλειστό Γυμναστήριο Σταυρού, προς τιμήν όσων εισήχθησαν με επιτυχία στην ανώτατη εκπαίδευση και διοργανώθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά από τον δήμο Βόλβης και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος.

Παρουσία των γονέων και των καθηγητών τους,
<
οι 71 επιτυχόντες μαθητές και μαθήτριες των λυκείων του δήμου Βόλβης, παρέλαβαν ειδικές τιμητικές διακρίσεις από τον δήμαρχο Βόλβης Διαμαντή Λιάμα.

Πρώτος σε βαθμολογία ήταν ο μαθητής Δημήτρης Βογιατζής, (πέρασε στους Μηχανολόγους Μηχανικούς του ΑΠΘ), ο οποίος επιβραβεύθηκε με τη δωρεά ενός φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή από τον δήμο Βόλβης.

Συγκινητική ήταν η στιγμή της βράβευσης 5 συνταξιούχων καθηγητών του δήμου Βόλβης, «τους θυμόμαστε με νοσταλγία, και δεν ξεχνάμε την εργατικότητα, την υπομονή και το ήθος τους», όπως ανέφερε ο κ. Λιάμας.

Στην ομιλία του ο δήμαρχος Βόλβης αφού επαίνεσε γονείς και
καθηγητές για τη συμβολή τους στην επιτυχία των παιδιών, απευθυνόμενους στους μαθητές, ανέφερε ότι πρέπει εν μέσω της ανελέητης οικονομικής κρίσης να μετατρέψουν σε βασικό εφόδιο ζωής, τη γνώση που θα ξαναστήσει όσα γκρεμίστηκαν.

Δεσμεύτηκε μάλιστα ότι: «ως δήμαρχος του τόπου θα επιδιώξω, με οποιαδήποτε τρόπο, τα πτυχία που θα πάρετε να μην καταλήξουν απλά χαρτιά. Θα αγωνιστούμε ώστε να σας δοθεί –αν το θελήσετε- η ευκαιρία να απασχοληθείτε με αξιοκρατία και αξιοπρέπεια κοντά στην οικογένεια σας, στους φίλους σας, στους δικούς σας ανθρώπους, στον τόπο σας, σε ένα ευλογημένο τόπο με πολλές δυνατότητες ανάπτυξης. Είναι υποχρέωση όλων μας, είναι πρωτίστως δικό μου καθήκον , όπως μέχρι σήμερα, έτσι και αύριο, με στοχευμένες πολιτικές και προσήλωση σε δράσεις τοπικής ανάπτυξης, να χτυπήσουμε την ανεργία στον τόπο μας, δημιουργώντας για σας μια καλύτερη και πιο δίκαιη κοινωνία, με περισσότερες ευκαιρίες προόδου και προκοπής».

Και τόνισε χαρακτηριστικά: «Σας κοιτώ στα μάτια και μιλώ στην καρδιά σας, στην καρδιά των παιδιών μας και σας λέω: έδωσα, δίνω και θα εξακολουθώ να δίνω, όλες μου τις δυνάμεις, ώστε τα καλύτερά σας χρόνια, να γίνουν τα χρόνια που έρχονται».
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα που πλαισίωσαν η Παιδική Χορωδία και η Μικτή Χορωδία του δήμου Βόλβης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.