ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Συνέντευξη του Βουλευτή Σάββα Αναστασιάδη στον Βαγγέλη Πλάκα 02-02-2014

Ποιο ήταν το μήνυμα της συνεδρίασης της ΚΟ της ΝΔ;
 
Ότι συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε απαρέκλητα  το πρόγραμμά μας που μας οδηγεί σταθερά έξω από το μνημόνιο, σε τροχιά ανάπτυξης.Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Είτε αυτό αρέσει σε μερικούς είτε όχι. Μέσα στην Ευρώπη  κατάφερε να ορθοποδήσει και έτσι θα συνεχίσει.  



Σε λίγο επισημοποιείται το πρωτογενές πλεόνασμα. Αυτό σημαίνει ότι σύμφωνα με όσα έχει δεσμευθεί ο Πρωθυπουργός, το 70% τους επόμενους μήνες θα επιστραφεί στις κοινωνικές τάξεις που αδικήθηκαν.  Με όλα  τα λάθη και τις καθυστερήσεις που έγιναν, αυτό που κατάφερε η Κυβέρνηση αυτή  δεν έχει γίνει  πουθενά στον κόσμο!

 

Η τρόικα έχει σκληρή στάση και είναι άγνωστη η ημερομηνία επιστροφής της. Η παρούσα βουλή μπορεί να ψηφίσει νέα μέτρα ή νέο μνημόνιο;

Κοιτάξτε,  η χώρα κατόρθωσε  να έχει ένα χρόνο πριν από το πρόγραμμα πρωτογενές πλεόνασμα. Αυτό και μόνο  καταλαβαίνετε ότι είναι η καλύτερη απάντηση στην Τρόϊκα και ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο στα χέρια της Κυβέρνησης.

Στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις  σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ η Ελλάδα ήρθε φέτος πρώτη. Είμαστε σε πλεονεκτική θέση  και νομίζω ότι όλα αυτά η Τρόϊκα θα τα λάβει σοβαρά υπόψη της και θα συμπεριφερθεί ανάλογα.

 Όπως και να ΄χει πάντως η Κοινωνία δεν μπορεί να σηκώσει  άλλα μέτρα, άλλωστε αυτό το έχει πει πολλές φορές και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

 

Θα έχουμε τριπλές εκλογές τον Μάιο και ποιο το διακύβευμα των ευρωεκλογών;
 
Σε ότι αφορά τις πρόωρες εθνικές εκλογές, ο Πρωθυπουργός το ξεκαθάρισε πολλές φορές. Εκλογές θα γίνουν το 2016.

Η περίοδος που περάσαμε ήταν πολύ δύσκολη και οι  θυσίες του λαού μας επώδυνες. Τώρα οι προσπάθειες αυτές πιάνουν τόπο.

Η πολιτική σταθερότητα που έχει επιτευχθεί τα τελευταία δύο χρόνια θα διαταραχθεί αν προκύψουν πρόωρες εκλογές και αυτό δεν θα το διακινδυνεύσουμε.

Το διακύβευμα των Ευρωεκλογών είναι σαφές και ξεκάθαρο.

Ας αποφασίσουμε αν θέλουμε την Ελλάδα εντός της Ευρώπης που της εξασφαλίζει σταθερότητα, ασφάλεια και ευημερία ή εκτός Ευρώπης με τις νεφελώδεις διακηρύξεις της αντιπολίτευσης που αν επικρατήσουν θα βάλουν την Χώρα και τον Ελληνισμό σε μεγάλες περιπέτειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.