ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Α. Μανιτάκης: Πρέπει να κλείσουν κι άλλοι οργανισμοί – δέσμιος ο Κ. Μητσοτάκης

Στην παραδοχή ότι «πολλοί οργανισμοί του Δημοσίου πρέπει να κλείσουν και να συγχωνευθούν», προχώρησε ο πρώην υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης. Συγκεκριμένα, μιλώντας στον Αθήνα 984, ο κ. Μανιτάκης τόνισε ότι το υπουργείο του είχε ετοιμάσει σχετικό πρόγραμμα για οργανισμούς που δεν λειτουργούν που περιέχονται στο νομοσχέδιο που κατέθεσε ο
Κυριάκος Μητσοτάκης: «Αυτό το πρόγραμμα είναι παλιό αλλά ο διαδοχός μου δεν προχωράει. Είναι δέσμιος των αντιστάσεων και των υπολογισμών των πολιτικών που κάνει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μανιτάκης «καρφώνοντας» τον νυν υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Παράλληλα ο πρώην υπουργός Διοοκητικής Μεταρρύθμισης εξαπέλυσε επίθεση στην τρόικα τονίζοντας ότι με τη σύνδεση της κινητικότητας με τις απολύσεις που ηταν μία πολιτική απόφαση, κατέστρεψε το πρόγραμμα της κινητικότητας: «Μας ζήτησαν μέσα σε 15 ημέρες να βάλουμε σε διαθεσιμότητα 12.500 δημοσίους υπαλλήλους. Έτσι πήγε στράφι το πρόγραμμα κινητικότητας μέσω της αξιολόγησης. Γιατί κανείς δημόσιος υπάλληλος δεν μπορεί να το εμπιστευθεί όταν η αξιολόγηση έχει στόχο τις απολύσεις», είπε χαρακτηριστικά.
Και πρόσθεσε με έμφαση: «Η τρόικα ήθελε να προκαλέσει ιδεολογικό σοκ. Έλεγαν ότι μόνο με βίαια και αυταρχικά μέτρα καταλαβαίνουν αυτοί οι τεμπέληδες και ανίκανοι!»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.