ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Κ. Μητσοτάκης: Οι απολύσεις είναι υποχρέωσή μας- θα γίνουν ως το τέλος του 2014

Στο στόχαστρο μπαίνουν τα μεγάλα ΝΠΙΔ, σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον ρ/σ Αθήνα 9.84.
Ο υπουργός ανέφερε πως μετά τη συγχώνευση – κατάργηση των πρώτων 21 φορέων, όπου θα απομακρυνθούν περίπου
200 άτομα, θα ακολουθήσει η διαδικασία αξιολόγησης μεγαλύτερων ΝΠΙΔ, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο περιορισμού του προσωπικού τους.
Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης, χαρακτήρισε τις απολύσεις στο Δημόσιο ως υποχρέωση της χώρας μας απέναντι στους πιστωτές. Οι απολύσεις αυτές είναι επιμερισμένες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και θα ολοκληρωθούν στο τέλος του 2014.

  • Στόχος των απολύσεων η ανανέωση του δυναμικού
«Μπορούμε να προσλαμβάνουμε έναν για κάθε πέντε που βγαίνουν στη σύνταξη ή παραιτούνται, αλλά μπορούμε να προσλαμβάνουμε και έναν δημόσιο υπάλληλο για κάθε έναν που απομακρύνεται.» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τόνισε πως «στόχος των απομακρύνσεων είναι η ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού.»
  • Δεν έχει παγώσει η αξιολόγηση
«Ποτέ δεν είπαμε να παγώσει η διαδικασία αξιολόγησης. Έχουμε ένα καινούργιο πλαίσιο αξιολόγησης που εισάγεται με το νομοσχέδιο που θα καταθέσουμε. Δεν είναι δυνατόν να παίρνουν όλοι άριστα στο Δημόσιο, γιατί έτσι καταστρατηγείται κάθε έννοια αξιολόγησης. Να περιμένουν να ψηφιστεί ο νόμος για να γίνει η αξιολόγηση με το νέο καθεστώς» τόνισε ο υπουργός σε σχετική ερώτηση.
Αναφερόμενος στο θέμα της επιστροφής της τρόικας, ο υπουργός εκτίμησε ότι οι εκπρόσωποι των δανειστών θα έρθουν στην Αθήνα στις αρχές Φεβρουαρίου και πάντως πριν από το επόμενο Γιουρογκρούπ.
Με φόντο, δε, τις ευρωεκλογές, εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως το στελεχιακό δυναμικό του είναι του 3 με 4%, με όλα τα σύνδρομα των μικρών κομμάτων, και εκτίμησε ότι οι κάλπες θα αποτελέσουν δυσάρεστη έκπληξη για την Κουμουνδούρου.
«Τον περασμένο Ιούνιο η διαπραγμάτευση με την τρόικα καθυστερούσε για τα ζητήματα του Δημοσίου. Δεν είναι πια το ΥΔΜΗΔ το «αγκάθι» των διαπραγματεύσεων.», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης κλείνοντας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.