ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Οι 10 καλύτερες και οι 10 χειρότερες χώρες για φαγητό

Η Ολλανδία βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τις 10 χώρες του κόσμου όπου μπορεί κανείς να βρει το καλύτερο φαγητό, ενώ την αρνητική πρωτιά καταλαμβάνει το Τσάντ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, η οποία επικαλείται έρευνα της Oxfam.
Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός πως από τη λίστα των χωρών με το καλύτερο φαγητό λείπει η Ελλάδα.

Οι ερευνητές έλαβαν υπόψη την ποσότητα του προσφερόμενου φαγητού, την οικονομική δυνατότητα των ανθρώπων ώστε να αγοράζουν φαγητό, αν το προσφερόμενο φαγητό είναι καλής ποιότητας και την ύπαρξη -και την έκτασή τους εφόσον υπάρχουν- ασθενειών που σχετίζονται με τη διατροφή.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ολλανδία κατέκτησε την πρώτη θέση γιατί το φαγητό είναι σχετικά φτηνό, τα επίπεδα του διαβήτη στον πληθυσμό χαμηλά και επειδή παρέχει μεγάλη ποικιλία σε διατροφικές επιλογές.
Στη λίστα έπονται η Γαλλία και η Ελβετία, ωστόσο ακόμα και στις χώρες που βρίσκονται ψηλά στην κατάταξη, παρατηρούνται αρκετά προβλήματα.
Η Ολλανδία έχει υψηλά ποσοστά παχυσαρκίας, με σχεδόν έναn στους πέντε κατοίκους να έχουν Δείκτη Μάζας Σώματος άνω του 30, ενώ ο φυσιολογικός μέσος όρος κυμαίνεται από 18 έως 25.
Η Αυστραλία έχει το μεγαλύτερο δείκτη παχυσαρκίας (27%).
Στην τελευταία θέση της λίστας βρίσκεται το Τσαντ, καθώς το φαγητό στη χώρα είναι χαμηλής διατροφικής αξίας, είναι ακριβό και δεν προετοιμάζεται σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής.
Παράλληλα, ένα στα τρία παιδιά στο Τσαντ είναι λιποβαρή, ενώ ακολουθούν η Αιθιοπία, η Αγκόλα και άλλες αφρικάνικές χώρες.
Σύμφωνα με την ίδια έρευνα στις ΗΠΑ μπορεί κανείς να βρει το πιο οικονομικά προσιτό φαγητό στον κόσμο.
Το υψηλότερο ποσοστό διαβήτη κατέχει η Σαουδική Αραβία, ενώ η χώρα με τα μεγαλύτερα ποσοστά παχυσαρκίας είναι το Κουβέιτ.
Η Ινδία έχει το υψηλότερο ποσοστό λιποβαρών παιδιών στον κόσμο, με το ποσοστό να φτάνει το 44%.
Στη μελέτη δε συμπεριελήφθησαν ωστόσο τα νησιά του Ειρηνικού, τα οποία κατέχουν τα χειρότερα ποσοστά στον κόσμο σε ό, τι αφορά την παχυσαρκία.
Αξίζει να σημειωθεί πως το νησί του Nauru έχει το υψηλότερο ποσοστό παχύσαρκου πληθυσμού στον κόσμο, που φτάνει στο 71%!

Οι δέκα καλύτερες χώρες για φαγητό:

1. Ολλανδία
2. Γαλλία
3. Ελβετία
4. Δανία
5. Σουηδία
6. Αυστρία
7. Βέλγιο
8. Ιρλανδία
9. Ιταλία
10. Πορτογαλία
Οι δέκα χειρότερες χώρες για φαγητό:
1. Τσαντ
2. Αγκόλα
3. Αιθιοπία
4. Μαδαγασκάρη
5. Υεμένη
6. Νιγηρία
7. Μπουρουντί
8. Μοζαμβίκη
9. Ζιμπάμπουε
10. Σιέρρα Λεόνε

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.