ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Μιχελάκης – Γρηγοράκος: Η επιστολή έφερε ρήξη στην κορυφή του ΥΠΕΣ

Το project «αξιολόγηση των δομών των δήμων» ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης το είχε αφήσει στον αναπληρωτή του Λεωνίδα Γρηγοράκο. Κι αυτό γιατί αφενός ο υπουργός παραδέχεται ότι δεν γνωρίζει από Αυτοδιοίκηση (άρα, με αυτό τρόπο απέφευγε ο ίδιος τις κακοτοπιές) και αφετέρου γιατί το ήθελε και ο ίδιος ο αναπληρωτής του.

Ο Γιάννης Μιχελάκης όμως δεν είχε υπολογίσει ότι εκτός από τον ίδιο ούτε ο Λ. Γρηγοράκος γνωρίζει από Αυτοδιοίκηση. Το «καμπανάκι» του το είχαν χτυπήσει από νωρίς δήμαρχοι της ΝΔ που εκλέγονται στην Β΄ Αθηνών, περιφέρεια στην οποία θέλει να εκτεθεί στις εθνικές εκλογές. Η λογική του όμως ήταν ότι το χειρίζεται ο αναπληρωτής υπουργός και στο τέλος αν πάει κάτι στραβά θα εκτεθεί εκείνος. Τελικά εκτέθηκε και ο ίδιος. Και μάλιστα πολύ, καθώς στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία που η κυβέρνηση περνάει στη Βουλή δύο σημαντικά νομοσχέδια και θέλει ηρεμία, ξαφνικά στο Μέγαρο Μαξίμου είδαν Ασκούνη, Καμίνη και Μπαλασόπουλο να έρχονται κατά πάνω τους.
Με αυτό τον τρόπο αν και μάταια επιχείρησε να τα ρίξει στον αναπληρωτή του, ο υπουργός Εσωτερικών σε συνέχεια των λαθεμένων χειρισμών του στα θέματα του εκλογικού νόμου και της κατάτμησης των δήμων χρεώθηκε σε ένα μεγάλο μέρος τους και το θέμα της επιστολής Γρηγοράκου.
Ωσεί παρών ο Μιχελάκης
Από εκεί και πέρα η ρήξη ήταν περισσότερο από αναμενόμενη. Ο Γ. Μιχελάκης κάλεσε τον αναπληρωτή του να «μαζέψει» άμεσα το θέμα κι εκείνος έκανε ότι μπορούσε να μην μπει στο κάδρο. Κάπως έτσι η χθεσινή συνάντηση με τους εκπροσώπους της ΚΕΔΕ έγινε στον 4ο όροφο όπου βρίσκεται το γραφείο του αναπληρωτή και όχι στον 3ο όπου είναι το γραφείο του υπουργού. Βεβαίως, ο Γ. Μιχελάκης που ως δημοσιογράφος γνωρίζει πολύ καλά τους συμβολισμούς στην πολιτική πήγε στη συνάντηση αλλά, όπως λέει στην aftodioikisi.gr, ένας από τους συμμετέχοντες ήταν ωσεί παρών.
Το επιβεβαίωσε αμέσως μετά όταν αντί για την αίθουσα Τύπου, προτίμησε να κλειστεί στο γραφείο του που βρίσκεται λίγα μέτρα πιο πέρα και να αφήσει τον Λ. Γρηγοράκο να κάνεις δηλώσεις. Ακόμη και το Δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε το υπουργείο έμοιαζε να εκδίδεται από υποχρέωση. Δυο αράδες και, βεβαίως, καμία αναφορά στην επίμαχη επιστολή: «Η Πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών είχε σήμερα το πρωί συνάντηση, στο Υπουργείο, με το Προεδρείο της ΚΕΔΕ. Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος και ο Διευθυντής του Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Δημήτρης Ραπακούλιας συζήτησαν με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης το θέμα της εθελοντικής διαδημοτικής κινητικότητας.»
Η ρήξη είχε ήδη επέλθει.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.