ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

O Tζιτζικώστας και τα κορίτσια κέρδισαν τις εντυπώσεις στην παρέλαση

Φωνάζοντας συνθήματα όπως "Μαθητές-Καθηγητές ενωμένοι νικητές" και κρατώντας πανό οι εκπαιδευτικοί που είχαν συγκεντρωθεί στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Εθν. Αμύνης βγήκαν στο δρόμο την ώρα που τα τμήματα των σχολείων που παρελαύνουν σήμερα, έπαιρναν θέση για να ξεκινήσουν την παρέλαση.

Διμοιρία των ΜΑΤ αμέσως έσπευσε να τους κλείσει το δρόμο με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν μικρό-διαξιφισμοί με τον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων, ο οποίος παρακαλούσε τους εκπαιδευτικούς να περάσουν στο πεζοδρόμιο καθώς όπως έλεγε "ενοχλούν" επειδή βρίσκονταν ανάμεσα στα σχολικά τμήματα, για να απαντήσουν οι εκπαιδευτικοί...."Εσείς ενοχλείτε εσείς είστε στη μέση...".

Το αποτέλεσμα ήταν να "κοπεί" στη μέση η Τσιμισκή και οι μαθητές να περνούν από το πεζοδρόμιο για να συνεχίσουν την πορεία τους προς την εξέδρα των επισήμων.Οι δρόμοι που παρέμειναν κλειστοί:

Τσιμισκή, στο τμήμα της από την πλατεία Χ.Α.Ν.Θ. μέχρι την οδό Ι.Δραγούμη.

Παύλου Μελά, στο τμήμα της από την πλατεία Λ.Πύργου μέχρι την οδό Τσιμισκή.

Όπως αναφέρει το thestival στην εξέδρα των επισήμων βρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο ΓΓ Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Θεοφάνης Παππάς και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης. Απών ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

To δήμο εκπροσώπησε ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Αντώνης Καρούμπης.

Μετά το πέρας της παρέλασης, κόσμος που είχε συγκεντρωθεί στην οδό Τσιμισκή για να καμαρώσει τους μαθητές, θέλησε να τους προσεγγίσει, ωστόσο, οι δυνάμεις της αστυνομίας δεν επέτρεψαν σε γονείς και συγγενείς να πάνε κοντά στην εξέδρα, μέχρι να αποχωρήσουν οι επίσημοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.