ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Η Μάχη του Πέτα (εξαιρετικο κειμενο, που αποδεικνύει πως ο ανιστόρητος λαος ειναι καταδικασμένος)

20131029-223938.jpgΜετά από το «πατριωτικό» ξέσπασμα του κ. Μπαλτάκου , ιδεολογικού καθοδηγητή του Μεγάρου, ήταν αναπόφευκτο να έρθουν στο νού μου κάποιες από τις ηρωϊκές στιγμές του ΄21 που έγιναν γνωστές , όχι δυστυχώς από τα σχολικά βιβλία, κάποια τέτοια γεγονότα αποκρύβονται επιμελώς, αλλά από προσωπικό διάβασμα και μελέτη.
Ο Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος λοιπόν, γνωστός ως «τεσσαρομάτης» αφού εξόντωσε τον ανθό της επανάστασης, φυλακίζοντας τον Κολοκοτρώνη, παραμερίζοντας τον Καραϊσκάκη, τον Πλαπούτα και πολλούς άλλους αγωνιστές,
αποφάσισε να ορίσει εαυτόν αρχιστράτηγο και να ηγηθεί προσωπικά στην προσπάθεια απελευθέρωσης της Ηπείρου, για να συνδέσει το όνομά του με μια τεράστια νίκη.
Ορισε μάλιστα, μιας και ο ίδιος ήταν άκαπνος , γενικό διοικητή του στρατεύματος τον Γερμανό Νόρμαν ( ο Νόρμαν για να μην
υπάρξουν παρεξηγήσεις ήταν γνήσιος φιλέλληνας και αγωνιστής και δεν έχει καμμιά σχέση με τους σημερινούς γερμανούς σωτήρες)
Το αποτέλεσμα της μάχης είναι γνωστό. Πανωλεθρία!! Στην οποία μάλιστα εκτός από ελληνες αγωνιστές της ελευθερίας χάθηκε και ένας μεγάλος αριθμός φιλελλήνων από ολόκληρη την Ευρώπη.
Πριν την εκστρατεία, ο άρρωστος και απομονωμένος στο μοναστήρι του Προυσσού, Γεώργιος Καραϊσκάκης , μίλησε με αντιπροσωπεία ελλήνων αγωνιστών που τον επισκέφθηκαν για να του ζητήσουν να συμμετέχει στην εκστρατεία και τους απήυθυνε τα παρακάτω λόγια, τα οποία αφιερώνω στους φίλους μου «Μοϊκανούς» της πάλαι ποτέ Νέας Δημοκρατίας :
« Ποιά Κυβέρνησις, καπετάν Νότη; Το τζογλάνι του Ρειζ εφέντη, ο τεσσαρομάτης; Ποιοί τον έκαναν Κυβέρνηση; Εγω κι άλλοι δεν τον γωνρίζομεν! Ή σύναξεν δέκα ανόητους και τον υπέγραψαν διά της ιδιοτέλειάς των;
Ιδού ποιοι τον υπέγραψαν
Πρώτον εσύ όπου όλα τα πράγματα θέλεις να έρχονται με το ζουρνά
ο Σκαλτζάς όπυ δεν είναι άλλο παρά καμπάνα μπαγκ-μπαγκ,
ο Μακρής ο μακρολαίμης όπου το κεφάλι ηξούρει μόνο να ταράζει,
ο Μήντζιος ο Κοντογιάννης όπου αν ήταν γυναίκα δεν εχόρτανε με 80.000 φορές την ώρα,
ο ξυνόγαλος ο Γιώργος Τσιόγκας όπου στραβώνει τα χείλια του με το τζιμπούκι και δεν ηξεύρει τι του γίνεται και ο αδελφός μου ο Στουρνάρης ο ψεύτης .
Δεν τον υπέγραψε ο μπούντζος μου και να δω την εκστρατεία σας!»

Δυστυχώς ο γιός της καλογριάς, « ο μούλος» , « ο γύφτος» , δικαιωθηκε!
Τα μετά από τη μάχη του Πέτα είναι γνωστά. Ούτε η ανεξαρτησία ούτε το κοινωνικό περιεχόμενο του ΄21 ολοκληρώθηκαν.
Η απόγνωση οδήγησε πολλούς στα βουνά. Ληστές για την επίσημη πολιτεία , λαϊκοί ήρωες για τον απλό λαό.
Ενα απόσπασμα από τα λόγια του «λήσταρχου» λαϊκου ήρωα του 1866 στη Φθιώτιδα , Μήτρου Λαφαζάνη , αρκεί:
« Κανείς από εμάς δεν εφόνευσε , ή επλήγωσε κανένα ασυνείδητο άνθρωπο.
Ενω εσείς σκοτώσατε τόσους ανθρώπους , εδυστυχήσατε τόσας οικογένειας και εφονεύσατε το έθνος με μεγάλα χρέη , τα οποία δεν θα ημπορέσσει να πληρώσει ποτέ.
Και όμως σεις κάθεστε σαν καλοί νοικοκυραίοι και απολαμβάνετε όλα τα αγαθα, ενω εμάς μας έφεραν στην ανάγκη να γίνωμεν ληστές, να τρέχωμεν τα βουνά για να γλυτώσωμεν την λαιμητόμον και να αποθάνωμεν ως άνδρες.»
Γιώτης Γουλινάς

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.