ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Ο κουμπάρος πολιτικός

Ο μόνος ‘’θεσμός’’ που έχει παραμείνει με ισχύ σε τούτη εδώ την χώρα που ταλανίζεται από χίλια δύο προβλήματα και έχει φτάσει σε σημείο να χάσει ακόμη και την ταυτότητα της
είναι ο μακραίωνος ‘’θεσμός του κουμπάρου’’.
Στο ‘’θεσμό’’ αυτό στηρίχτηκαν ακόμη και κυβερνήσεις και από τον ‘’θεσμό’’ αυτό βολεύτηκε και τρώει με χρυσά κουτάλια κόσμος και κοσμάκης.


Η αμφίδρομη αυτή σχέση μεταξύ των κουμπάρων εξυπηρετεί λοιπόν πολύ κόσμο. Έτσι όποιος θέλει ν’ ασχοληθεί με την πολιτική πριν κάνει οτιδήποτε άλλο σπεύδει να κλείσει τις κουμπαριές του προκειμένου να ‘’κλειδώσει’’ ψηφοφόρους. Ε…. τι στο καλό ο κουμπάρος τουλάχιστον θα στηρίξει τις προσπάθειες Του. Βέβαια με το αζημίωτο η στήριξη έτσι …….Άπαξ και εκλεγεί ο κουμπάρος θα λάβει εξέχουσα θέση σε μια γραφειάρα και αν τυχόν έχει τη δουλειά του δε θα πρέπει ν’ ανησυχεί ο κουμπάρος πολιτικός θα φροντίσει να του εξασφαλίσει το καλύτερο ρουσφέτι .Πως έτσι θα τον άφηνε; Ή για να μην είμαστε κακοπροαίρετοι ας το ονομάσουμε προτεραιότητα.


Υπάρχει βέβαια και ο κουμπάρος διπλωμάτης αυτός που κύριο μέλημα στη ζωή του έχει την κουμπαριά από διαφόρους φορείς πρώην και νυν για να είναι πάντα μέσα στα πράγματα. Ο κουμπάρος διπλωμάτης δεν κάνει διακρίσεις ενδιαφέρεται μόνο να είναι πάντα ενημερωμένος και ‘’μέσα στα πράγματα’’, βρέξει χιονίσει γι’αυτόν υπάρχει πάντα μια θέση διαθέσιμη ή μια πιο έγκυρη ενημέρωση, έτσι ώστε να μην χάνει προθεσμίες ή να είναι ένα βήμα πιο μπροστά από τους υπολοίπους.
Όταν ο κουμπάρος διπλωμάτης έχει τη τύχη να έχει κουμπάρους και τον πρώην και τον νυν πολιτικό ένα είναι το αποτέλεσμα: ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ. Όταν ο άλλος , ο ‘’ξένος’’ θέλει να πληρώσει πολύ ακριβότερα τον καφέ οι κουμπάροι πολιτικοί βραχυκυκλώνουν υπέρ των κουμπάρων διπλωματών. Τώρα αν ζημιώνεται το δημόσιο δηλαδή οι Δημότες τι τους νοιάζει;;;;;;……
Αυτοί οι δυο τύποι κουμπάρων λοιπόν έρχονται σε επαφή συνάπτουν διαπροσωπικές σχέσεις προκειμένου να καρπωθούν ο καθένας τα δικά του οφέλη. Δυστυχώς αυτού του είδους οι ‘’θεσμοί’’ είναι που έχουν καταντήσει τον τόπο μας ένα καράβι που μπάζει νερά. Όταν το ρουσφέτι αποτελεί το υπ’ αριθμόν Νο1 προσόν για τους νέους και τις νέες να βρουν δουλειά ποια διαφορετική κατάληξη θα μπορούσε να έχει η κατάσταση στη χώρα μας; Με βεβαιότητα απαντώ ΚΑΜΙΑ.


Δυστυχώς τα παραπάνω χτυπάν ακόμη πιο άσχημα όταν βλέπεις να συμβαίνουν πράγματα στην πόρτα σου από ανθρώπους που έχεις υποστηρίξει και έχεις βασίσει πάνω τους τις ελπίδες σου για να αλλάξουν κάπως τα πράγματα. Μην γελιέσαι φίλε μου η ‘’κουμπαριά’’ έγινε ‘’θεσμός’’ και δεν πρόκειται να την αποποιηθεί κανένας όσο εξυπηρετεί συμφέροντα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.