ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της ημέρας μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα (20 Οκτωβρίου) στο Λαγκαδά παραβρέθηκε η Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Σταυρούλα Ξουλίδου, υπεύθυνη του Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 

Η κα Ξουλίδου ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις της: «Στις δυσκολίες που ομολογουμένως διέρχεται ο ελληνικός λαός, η ιστορική μνήμη και η υγιής εθνική συνείδηση δεν πρέπει να χαθούν. Σήμερα τιμούμε τους ήρωες του Αγώνα, οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους για να είναι ελεύθερη η Μακεδονία μας. Σήμερα κάνουμε προσπάθεια να διατηρήσουμε ζωντανή τη μνήμη των αγωνιστών για την απελευθέρωση της Μακεδονίας και να καταδείξουμε το φρόνημα που τους οδήγησε στην αυτοθυσία και τα ανδραγαθήματα.

Ας γίνει λοιπόν αυτή η ημέρα μνήμης αφορμή για περισυλλογή και ανασκόπηση των ουσιαστικών διαχρονικών αξιών που προσδίδουν στο έθνος μας ιδιαίτερο στίγμα. Έτσι θα δικαιωθεί η θυσία των ηρώων… Η δικαίωση του αγώνα τους είναι έτσι κι αλλιώς αυταπόδεικτη».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.