ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

“Βουτιά” στο χρηματιστήριο

anodos-xrimatistirio_533_3551-300x199Γενικό ξεπούλημα σήμερα στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο δεν παρακολουθεί μόνο τις δικαστικές εξελίξεις για τη Χρυσή Αυγή.

Μπορεί το πολιτικό σκηνικό να αλλάζει στη χώρα μας, ωστόσο η πολιτική αναταραχή στην Ιταλία, το αδιέξοδο στις ΗΠΑ για το χρέος έχουν επηρεάσει τις διεθνείς αγορές, συμπαρασύροντας ως ένα βαθμό και τον γενικό δείκτη της Λεωφόρου Αθηνών.

Ωστόσο, αυτά που ζητά η τρόικα στον πρώτο γύρο αυτής της αξιολόγησης, το χρονοδιάγραμμα που δείχνει ότι θα πρέπει να έχουν κλείσει όλα σε λίγες εβδομάδες, ασκεί πιέσεις στο χρηματιστήριο.
Οι τράπεζες σήμερα έπρεπε να αποστείλουν στη δ/νση ανταγωνισμού της Κομισιόν και στην Τράπεζα της Ελλάδος, τα τελικά σημεία για την αναδιάρθρωσή τους, που περιλαμβάνει πωλήσεις θυγατρικών στα Βαλκάνια, απολύσεις και εθελούσιες αποχωρήσεις υπαλλήλων κτλ.
Γενικό «ξεπούλημα» για τη μετοχή της Eurobank, η οποία καταγράφει απώλειες άνω του 10%, ενώ Πειραιώς βρίσκεται στο -2%, η Alpha Bank στο -3 και η Εθνική στο -1,3%.
Από τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης ξεχωρίζουν οι μετοχές της MIG (-6%), ΟΤΕ (-5,3%), Ιntralot (-5,1%), ενώ πάνω από το -4% βρίσκονται οι: ΤΙΤΑΝ, Folli Follie, Μυτιληναίος, Τέρνα Ενεργειακή.
Ενδοσυνεδριακά ο γενικός έχασε και τις 1.000 μονάδες, φτάνοντας έως και τις 997 με απώλειες 3,23%, ενώ στις 4 και μισή το μεσημέρι ακροβατεί πάνω από το τετραψήφιο ψυχολογικό όριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.