ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Μητσοτάκης: Έλεγχοι μέχρι την εκκαθάριση του Δημοσίου από τους επιτήδειους

 

Την ιδιαίτερη ικανοποίησή του, για την απόφαση του δημάρχου Αθηναίων να ανακαλέσει το μη νόμιμο διορισμό δημοτικού αστυνομικού εξέφρασε την Παρασκευή, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ όπως σημείωσε οι έλεγχοι θα ενταθούν μέχρι την η οριστική εκκαθάριση του Δημοσίου από τους λίγους επιτήδειους που εξαπατούν το Δημόσιο και την ελληνική κοινωνία.
«Ο έλεγχος γνησιότητας τίτλων σπουδών (πανεπιστημιακών πτυχίων, πτυχίων ξένων γλωσσών), αλλά και άλλων δικαιολογητικών αποτελεί προτεραιότητα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Είναι αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας να ελέγξει, στο μέτρο του δυνατού, την εγκυρότητα πιστοποιητικών και τίτλων σπουδών των δημοσίων υπαλλήλων. Οι έλεγχοι που είναι ήδη σε εξέλιξη θα συνεχιστούν και θα ενταθούν. Στόχος μας είναι η οριστική εκκαθάριση του Δημοσίου από τους λίγους επιτήδειους που εξαπατούν το Δημόσιο και την ελληνική κοινωνία και βέβαια η επιβράβευση των έντιμων κι ευσυνείδητων υπαλλήλων, οι οποίοι αποτελούν και τη μεγάλη πλειοψηφία», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης .
Όπως διαπιστώθηκε και από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ), ο εν λόγω δημοτικός αστυνομικός, εξαπατώντας τους συνυποψήφιους, τους συναδέλφους και τους προϊσταμένους του, κάνοντας χρήση πλαστών δικαιολογητικών (πτυχίου ΑΕΙ και πιστοποιητικού γλωσσομάθειας) στο διαγωνισμό του 2003, διορίστηκε στον δήμο Αθηναίων στις αρχές του 2004.
Σήμερα ο Δήμαρχος Αθηνών, Γιώργος Καμίνης, μιλώντας στο Mega, προανήγγειλε την επέκταση των ελέγχων σε όλους τους φακέλους των υπαλλήλων του Δήμου για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν παρόμοιες περιπτώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.