ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Μητσοτάκης: Λίγοι οι «διαθέσιμοι» που θα απολυθούν

 
Θα υπάρξουν περιπτώσεις υπαλλήλων που θα μπουν σε καθεστώς κινητικότητας και τελικά θα οδηγηθούν στην έξοδο από το δημόσιο, ωστόσο πρόκειται για μία μικρή μειοψηφία, δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, ο υπουργός ανέφερε ότι ο στόχος της μείωσης του δημοσίου έχει επιτευχθεί και από το
γεγονός ότι βγαίνουν σε σύνταξη πολλοί περισσότεροι από όσους προσλαμβάνονται. «Το δημόσιο μας σε απόλυτο αριθμό πλησιάζει τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους» δήλωσε και ανέφερε ότι το Δημόσιο χρειάζεται έναν μόνιμο μηχανισμό κινητικότητας – προαιρετικά- και αυτό είναι κάτι παραπάνω από δεδομένο.
Παράλληλα, ανέφερε ότι θα γίνει φέτος ένας σημαντικός αριθμός προσλήψεων στο Δημόσιο, καθώς για κάθε πέντε συνταξιοδοτήσεις θα γίνεται μία πρόσληψη, αλλά όπως είπε οι προσλήψεις θα γίνουν με κεντρικό προγραμματισμό.
Αναφερόμενος στη δημοτική αστυνομία τόνισε ότι πρόθεση είναι οι δημοτικοί αστυνομικοί να προωθηθούν σύντομα στο σύνολο τους σε άλλες υπηρεσίες, σημειώνοντας ότι υπάρχει σημαντική ζήτηση από άλλα υπουργεία και υπηρεσίες. Όπως είπε , η δημοτική αστυνομία δεν λειτουργούσε καλά, αν και είχε αξιόλογους ανθρώπους και τόνισε ότι η πρόθεση δεν είναι να μείνουν σε διαδικασία διαθεσιμότητας για ένα οκτάμηνο, αλλά η μετακίνησή τους να γίνει το συντομότερο δυνατόν.
Μιλώντας γενικότερα για το δημόσιο τόνισε ότι αν η αναμόρφωση του είχε ξεκινήσει πριν από τρία χρόνια, θα είχαμε αποφύγει τις μεγάλες περικοπές μισθών και συντάξεων, προσθέτοντας ότι οι επιλογές των τότε κυβερνήσεων να μην «ακουμπήσουν» τον σκληρό πυρήνα του δημοσίου, ήταν ένας από τους λόγους που οδηγηθήκαμε στην χρεοκοπία.»Τα κόμματα εξουσίας αντιλαμβάνονταν το κράτος ως μηχανισμό διορισμών», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.