ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

ΟΛΜΕ: 16.000 λιγότεροι καθηγητές στα σχολεία τον Σεπτέμβριο

«Η πολιτική της κυβέρνησης κλείνει τα σχολεία καθώς η νέα χρονιά θα ξεκινήσει με 16.000 λιγότερους εκπαιδευτικούς σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Οι ελλείψεις και τα κενά θα φανούν αμέσως».
Aυτό τόνισε σήμερα ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσιφάκης σε δηλώσεις του επαναλαμβάνοντας ότι η νέα
σχολική χρονία είναι πιθανόν να ξεκίνησει με απεργία των καθηγητών.
Οι καθηγητές αντιδρούν στο μέτρο της κινητικότητας και των υποχρεωτικών μετατάξεων στην εκπαίδευση, ενώ σήμερα έδωσαν μια πρόγευση των αγωνιστικών τους προθέσεων με παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν έξω από το υπουργείο Παιδείας.
«Θα γίνουν συνελεύσεις με την έναρξη της νέας χρονιάς για να αποφασίσουμε ακριβώς πώς και με ποιον τρόπο θα κινητοποιηθούμε απέναντι σε αυτήν τη λαίλαπα που έχει έρθει στον χώρο της εκπαίδευσης» είχε δηλώσει νωρίτερα ο Θ. Κοτσιφάκης στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο οποίος γνωστοποίησε ότι αύριο η ηγεσία της Ομοσπονδίας θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο για να του εκθέσει τις θέσεις της.
Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «διαλύει το δημόσιο σχολείο και εξαθλιώνει τον εκπαιδευτικό» για να προσθέσει ότι «με τέτοιους όρους δεν μπορεί να ανοίξουν τα σχολεία τον Σεπτέμβριο».
Η ηγεσία της ΟΛΜΕ θα επιδιώξει μάλιστα τη συγκρότηση κοινού μετώπου με τους εκπαιδευτικούς των ιδιωτικών σχολείων, αλλά και με τους εργαζόμενους στην υγεία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Θετικός απέναντι σε μια τέτοια προοπτική εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Ιδιωτικών Σχολείων Μιχάλης Κουρουτός, ο οποίος δήλωσε ότι «θα επιδιωχθεί συντονισμός με την ΟΛΜΕ».
Το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας οπότε θα συνεδριάσει η ΟΛΜΕ προκειμένου να καθορίσει το είδος των κινητοποιήσεων. Οι προθέσεις της συνδικαλιστικής βάσης, πάντως, θα διακριβωθούν στις αρχές Σεπτεμβρίου οπότε θα συνεδριάσουν οι γενικές συνελεύσεις των τοπικών ενώσεων καθηγητών (ΕΛΜΕ).

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.