ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Σαρωτικοί έλεγχοι για μαύρη εργασία σε τουριστικές περιοχές

 
Στοχευμένους ελέγχους για την καταπολέμηση της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας σε επιλεγμένες τουριστικές περιοχές, θα πραγματοποιήσουν 563 ελεγκτές του Υπουργείου Εργασίας τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.
 
Ο συντονισμός και η εντατικοποίηση των δράσεων, βρέθηκαν στο επίκεντρο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας υπό τον υπουργό κ. Γιάννη Βρούτση και τον υφυπουργό κ. Βασίλη Κεγκέρογλου και τη συμμετοχή των αρμόδιων φορέων.

 
«Η καταπολέμηση της αδήλωτης και ανασφάλιστης απασχόλησης και, γενικότερα, η αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικότητας στην αγορά εργασίας, αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για το υπουργείο Εργασίας και συνολικά για την κυβέρνηση. Πρόκειται, ουσιαστικά, για εθνικό ζήτημα που συμβαδίζει με τις μείζονες δημοσιονομικές και αναπτυξιακές προτεραιότητες της χώρας», δήλωσε ατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης.
 
Μετά από ελέγχους του Υπουργείου Εργασίας, για την παράνομη και αδήλωτη εργασία το α’ εξάμηνο του 2013 επιβλήθηκαν για παραβάσεις 6.074 συνολικού ύψους 8 εκατ. ευρώ, ενώ το Υπουργείο προχώρησε στο κλείσιμο 28 επιχειρήσεων για παράνομη απασχόληση αλλοδαπών.

Ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με την ίδια και ακόμη μεγαλύτερη αυστηρότητα, ενώ ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου τόνισε ότι αναμένονται σημαντικά αποτελέσματα από την κινητοποίηση του υπουργείου Εργασίας, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι η αντιμετώπιση της αδήλωτης και της ανασφάλιστης εργασίας αποτελεί πλέον καθολικό αίτημα της δοκιμαζόμενης κοινωνίας.

«Αποτελεί μια πράξη προστασίας του ασφαλιστικού συστήματος. Συμβολή στην αντιμετώπιση της ανεργίας και προστασία στον πραγματικό άνεργο.

Αποτελεί ζήτημα δικαιοσύνης ανάμεσα στις επιχειρήσεις. Αντιμετωπίζεται το ζήτημα αθέμιτου ανταγωνισμού των νομοταγών και υπεύθυνων επιχειρηματιών από αυτούς που εκμεταλλεύονται την κατάσταση», τόνισε ο κ. Κεγκέρογλου.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.