ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Έτσι θα αποφύγουν την απόλυση οι σχολικοί φύλακες

Οδηγίες για τη νομική προστασία και την αποφυγή ακόμη και της απολύσης των σχολικών φυλάκων, που τίθενται σε διαθεσιμότητα έδωσε με ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ. Ακολουθώντας τις οδηγίες της Δικηγόρου Μαρίας Τσίπρα, η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί τους σχολικούς φύλακες να αρνηθούν να παραλάβουν τις διαπιστωτικές πράξεις, εξηγώντας ότι όσοι «αναγκαστούν» να τις παραλάβουν θα πρέπει υπογράψουν
«με επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος». Στη συνέχεια οι σχολικοί φύλακες καλούνται να παραδώσουν όποιο υλικό έχουν στα χέρια τους μόνο με την υπογραφή πρωτοκόλλου παράδοσης- παραλαβής, στο οποίο και πρέπει να ζητηθεί να καταγράφεται ακριβώς, ότι παραδίδεται και ότι ελέγχθηκαν οι χώροι του σχολείου, στους οποίους δεν υπάρχει καμία ασυνήθης φθορά.
Σύμφωνα με τις οδηγίες, μετά την παραλαβή της σχετικής πράξης, οι υπάλληλοι πρέπει να αποφασίσουν εάν και κατά πόσο επιθυμούν να κινηθούν νομικά με την άσκηση αγωγής, ασφαλιστικών μέτρων και με την υποβολή αιτήματος για την χορήγηση προσωρινής διαταγής, προκειμένου να καταστεί εφικτή η επάνοδος στην υπηρεσία στην οποία υπηρετούσαν πριν την θέση τους σε διαθεσιμότητα και βεβαίως με την καταβολή του συνόλου των αποδοχών τους (και όχι του 75% της διαθεσιμότητας).
Τέλος, τονίζεται ότι, όσοι εκ των υπαλλήλων τίθενται σε διαθεσιμότητα, μπορούν εφόσον συμπληρώνουν τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησής τους, να υποβάλουν την παραίτησή τους, εν μέσω διαθεσιμότητας και να συνταξιοδοτηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.