ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Δ. Πατρέων: Σε αργία ο υπάλληλος–«χάκερ της απογραφής»

Σε αργία τέθηκε ο νεαρός υπάλληλος του Δήμου Πατρέων που το 2010 είχε εξαπολύσει ηλεκτρονική επίθεση στην ιστοσελίδα του υπουργείου Οικονομικών, προκαλώντας χάος στη διαδικασία της απογραφής.


Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά το Νοέμβριο του 2011 κατά την ακροαματική διαδικασία στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Πάτρας που τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης δύο μηνών με αναστολή, ο υπάλληλος που είναι τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών είχε καταφέρει να κάνει 30.000 ταυτόχρονα «χτυπήματα» στην ιστοσελίδα με αποτέλεσμα αυτή να τεθεί εκτός λειτουργίας και η διαδικασία της απογραφής να παραταθεί.

Την υπόθεση είχε ερευνήσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η οποία κατέληξε ότι ο δράστης ήταν ο συγκεκριμένος υπάλληλος του Δήμου Πατρέων, ο οποίος ασχολείτο με ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Μάλιστα, ο υπάλληλος – χάκερ παρότι αρχικά μπέρδεψε τη δικαστίνα για το αν μετανιώνει ή όχι για την πράξη του, τελικά κατέστη σαφές ότι όχι μόνο δεν έχει μετανιώσει αλλά, αν ήταν δυνατόν, θα προκαλούσε ακόμη μεγαλύτερη ζημιά στην ιστοσελίδα:  «Μετανιώνω που δεν έκανα κάτι καλύτερο», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «ότι το σύστημα του υπουργείου ήταν διάτρητο. Είχα ενημερώσει σχετικά με επιστολές μου όλους τους αρμόδιους, ακόμα και την ίδια την ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου. Δυστυχώς όμως δεν με άκουγε κανείς. Και για το λόγο αυτό μετανιώνω για ό,τι έκανα, διότι ξέρω ότι μπορούσα να κάνω κάτι πολύ καλύτερο!»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.