ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Νάξος: παραχωρείται στο δήμο η έκταση του ΚΕΓΕ

Μετά από αλλεπάλληλες επαφές και επισκέψεις του Δημάρχου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλη Μαργαρίτη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι δύο πλευρές συμφώνησαν και προχωρούν στην πλήρη παραχώρηση της έκτασης του ΚΕΓΕ στο Δήμο.



Κατά τις διαπραγματεύσεις, μέλημα του Δημάρχου ήταν η παραχώρηση της έκτασης, όπου στεγάζεται το Κέντρο Γεωργικής Εκπαίδευσης (ΚΕΓΕ), στο Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, η διατήρηση του Κέντρου Εκπαίδευσης, καθώς και η αξιοποίηση χώρου στο Σαγκρί, προκειμένου να επαναλειτουργήσει η Γεωργική Σχολή.

Για την επίτευξη των στόχων αυτών και την ολοκλήρωση της μεταγραφής της έκτασης του ΚΕΓΕ, ο Δήμος θα παραχωρήσει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ως αντάλλαγμα έκταση που βρίσκεται στα όρια της Τοπικής Κοινότητας Σαγκρίου, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα πρότυπο αγρόκτημα – βοτανικός κήπος και, εφόσον υπάρξει επιχειρησιακό πρόγραμμα που θα εξασφαλίζει τη χρηματοδότηση, να υλοποιηθούν οι κτιριακές εγκαταστάσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμαρχος Νάξου συναντήθηκε και ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Στέλιο Σκορδιαλό και τα μέλη Μιχάλη Σοφικίτη και Στέφανο Στρατούρη, καθώς και τον εκπρόσωπο της συνέλευσης κ. Τζανετή, οι οποίοι δέχθηκαν ενθέρμως και με ικανοποίηση την πρόταση του Δημάρχου, τον οποίο και ευχαρίστησαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.