ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

«Πέρασε» τροπολογία για τη συγχώνευση ΔΕΘ-HELEXPO


Βουλευτική τροπολογία η οποία είχε κατατεθεί από τους βουλευτές της ΝΔ Κώστα Γκιουλέκα, Γιώργο Ορφανό, Έλενα Ράπτη και Σάββα Αναστασιάδη, με στόχο την ολοκλήρωση της διαδικασίας συγχώνευσης των εταιρειών ΔΕΘ ΑΕ και HELEXPO AE, αποδέχθηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Α. Μανιτάκης.


Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας η διαδικασία της συγχώνευσης δεν μπόρεσε να ολοκληρωθεί μέσα στο προβλεπόμενο διάστημα των δύο μηνών επειδή αναδείχθηκαν τεχνικά προβλήματα και ο προβλεπόμενος χρόνος αποδείχθηκε εξαιρετικά σύντομος.

Με την τροπολογία «οι εγκριτικές της συγχωνεύσεως Γενικές Συνελεύσεις πρέπει να έχουν συντελεστεί μέσα σε αποκλειστική προθεσμία 2 μηνών από την έναρξη ισχύος του Ν. 4109/2013, ακόμη και κατά παρέκκλιση των σχετικών διατάξεων περί προθεσμιών και δημοσιότητας του κ.ν. 2190/1920 και του ν. 2166/1993. Η δε συγχώνευση πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός δύο μηνών από την ολοκλήρωση των προαναφερόμενων Γενικών Συνελεύσεων. Οι προαναφερόμενες ρυθμίσεις ανατρέχουν στο χρόνο έναρξης ισχύος του ν. 4109/2013.»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.