ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Πέφτει η αυλαία για το πρόγραμμα "Βοήθεια στο Σπίτι;"


Γράφει ο Παντελής

Με μεγάλη έκπληξη διαπιστώσαμε από τους εκπροσώπους του Υπουργείου Εργασίας τη λήξη του αγώνα των 3.500 περίπου εργαζομένων λειτουργών του θεσμού ‘’ Βοήθεια στο Σπίτι’’ που για μια δεκαετία τουλάχιστον αγωνίζονται και δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για χιλιάδες συμπολίτες μας.
Τα επιχειρήματα του Υπουργείου παραμένουν ανυπόστατα τόσο ηθικά όσο και οικονομικά.
Οι ‘’κοινωνικοί συνεταιρισμοί’’ ως πάροχοι στο νέο πρόγραμμα ‘’ Κατ’ Οίκον Φροντίδα’’ δεν είναι μονόδρομος, αντιθέτως ανοίγουν το δρόμο για ιδιωτικές επιχειρήσεις οι οποίες και 
πάλι θα καταπατούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και ιδιαίτερα στις ευαίσθητες κοινωνικές τάξεις στις οποίες απευθύνονται, έχοντας ως αποτέλεσμα οι ιδιώτες να ιδιοποιηθούν και πάλι χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων!! Και όλα αυτά επειδή θέλησαν οι ‘’εταίροι’’ μας να καταστρέψουμε το κοινωνικό μας Κράτος. Άλλωστε πόσο τυχαίο είναι, πως οι εξυπηρετούμενοι από το νέο πρόγραμμα που προτείνει η Κυβέρνηση με τους ‘’ποσοτικούς’’ και ’’ ποιοτικούς’’ περιορισμούς, από 115.000 περίπου έφτασαν να αντικαθιστώνται με 1600 αιτήσεις ένταξης μέχρι σήμερα!!! Αυτό είναι το Κοινωνικό Κράτος;; Αυτή είναι η ανάπτυξη που προωθείτε;;; Ως πότε στο βωμό των υποσχέσεων σας προς την Τρόικα θα θυσιάζεται χιλιάδες εργαζόμενους οι οποίοι προσλήφθηκαν μέσω διαφανών διεργασιών του ΑΣΕΠ;; Αφήστε τους πειραματισμούς και βάλτε στη θέση των εξυπηρετούμενων αυτών ανθρώπων τους γονείς σας! Μόνο τότε θα μπορέσετε έστω και την ύστατη αυτή στιγμή να καταλάβετε που μας οδηγούν οι αποφάσεις σας.
Ας μην ξεχνάμε πως δεν υπάρχει κανένας που να μπορεί να αμφισβητήσει τον κοινωνικό θεσμό αυτό και το πλέον επιτυχημένο υλοποιημένο πρόγραμμα. Σας καλούμε εδώ και τώρα να επανεξετάσετε το θέμα, να πληρωθούν οι εργαζόμενοι τα δεδουλευμένα τους (5-9 μηνών), να μετατραπούν οι συμβάσεις των εργαζομένων σε αορίστου χρόνου και να δημιουργηθούν μόνιμες δομές ώστε να διασφαλισθεί η συνέχιση του προγράμματος με το υπάρχον προσωπικό το οποίο καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Εμείς όλοι μαζί, εργαζόμενοι, εργάτες, αγρότες, συνταξιούχοι, άνεργοι, μικροεπιχειρηματίες και ο καθένας από το δικό του μετερίζι αγωνιζόμαστε και αντιστεκόμαστε στη λαίλαπα των καθημερινών μέτρων των οποίων λαμβάνετε, σας προτείνουμε πραγματικές και βιώσιμες λύσεις για να βγούμε από το αδιέξοδο που εντέχνως μας καθοδηγείτε, γιατί πάνω από όλα είμαστε Έλληνες και στόχος μας είναι η προάσπιση κάθε αξίας και θεσμού που αντικατοπτρίζει την ελεύθερη Ελληνική κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.