ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Το ζήτημα των «e-pays» προς το Δημόσιο απασχόλησε την Επιτροπή Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης


Οι βάσεις για την εφαρμογή συστήματος ηλεκτρονικών πληρωμών για όλο το εύρος των υπηρεσιών του Δημοσίου, ξεκινώντας πιλοτικά με παράβολα, τα οποία αφορούν τη διεκπεραίωση βασικών συναλλαγών του πολίτη και των επιχειρήσεων με το Δημόσιο, τέθηκαν κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Συντονισμού της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Η συνεδρίασε υπό την προεδρία του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Μανούσου Βολουδάκη και τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Γιώργου Μέργου, του επικεφαλής του Γραφείου Στρατηγικού και Ψηφιακού Σχεδιασμού του πρωθυπουργού, Δημήτρη Πτωχού, καθώς και τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χάρη Θεοχάρη. Στη συνεδρίαση εκλήθησαν και έλαβαν μέρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Χρήστος Γκόρτσος, καθώς και εκπρόσωποι των τραπεζών-μελών της Ένωσης.

Οι ηλεκτρονικές πληρωμές εντάσσονται στο στρατηγικό στόχο για τη δημιουργία μιας σύγχρονης και αποτελεσματικής δημόσιας διοίκησης. Κύριος διαδικτυακός κόμβος παροχής των δημόσιων ηλεκτρονικών υπηρεσιών, θα είναι η Εθνική Πύλη Δημόσιας Διοίκησης «Ερμής», η οποία πρόκειται να αναβαθμιστεί ώστε να καταστεί φιλική προς το χρήστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.