ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Εκδήλωση για το Δίσκο της Φαιστού


Στα διοικητικά όρια της περιοχής όπου βρέθηκε ο δίσκος της Φαιστού πριν 104 χρόνια, τον ομώνυμο Δήμο, επέλεξε ο δρ Γκάρεθ Όουενς, να παρουσιάσει την έρευνα του σχετικά με την ανάγνωση του Δίσκου της Φαιστού.
Συγκεκριμένα ο Δήμος Φαιστού πραγματοποίησε την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013, στην αίθουσα του Πολύκεντρου στις Μοίρες μια ανοιχτή και φιλική συζήτηση με τίτλο, «μιλάτε μινωικά;». Αφορμή για την εκδήλωση, στάθηκε ο εορτασμός της ημέρας των Τριών Ιεραρχών που είναι και οι προστάτες των Γραμμάτων.

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον πολιτισμό και ιδιαίτερα στη νέα γενιά ενώ η συζήτηση περιστράφηκε στην «Ανάγνωση του Δίσκου της Φαιστού», σύμφωνα με την έρευνα του δρ Γκάρεθ Όουενς, Γλωσσολόγου στο ΤΕΙ Κρήτης. Η «Ανάγνωση του Δίσκου της Φαιστού», έγινε από τη Δημοσιογράφο Αρετή Αλεξοπούλου, ενώ την εκδήλωση χαιρέτησαν η Δήμαρχος Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη καθώς και ο Μητροπολίτης Γορτύνης και Αρκαδίας Μακάριος. Επίσης, αρκετός κόσμος, όπως εκπαιδευτικοί, αλλά και απλοί πολίτες, ιδιαίτερα η Νεολαία της Μεσαράς που ενδιαφέρονται για την ιστορία του τόπου μας, παρακολούθησαν μια ενδιαφέρουσα συζήτηση, προσπαθώντας να πλησιάσουν τους Μινωίτες.

Η Δήμαρχος Φαιστού αφού ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν σε αυτήν την όμορφη συζήτηση επισήμανε την αξία που έχει να διατηρούμε ζωντανή την παράδοση και τον πολιτισμό του τόπου μας και τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει ανάλογες δράσεις και το επόμενο διάσημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.