ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Ο Τσίπρας για τις αποφάσεις του Eurogroup: Η συμφωνία δεν περιλαμβάνει βιώσιμο σχέδιο


“Πριν λίγα χρόνια όλα όσα έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ για την κρίση ακούγονταν περίεργα στους εταίρους. Μετά από διαδοχικές αποτυχίες ενός προγράμματος που έχει οδηγήσει την κοινωνία στην καταστροφή και δεν πιάνει κανέναν από τους στόχους που έχει υποσχεθεί, όλοι μας ακούν με μεγαλύτερη προσοχή. Κι εμείς αισθανόμαστε δικαιωμένοι γιατί όλες οι προβλέψεις μας δυστυχώς επαληθεύτηκαν”, αναφέρει ο Αλέξη Τσίπρας σχολιάζοντας τις αποφάσεις του Eurogroup.

“H κυβέρνηση είπε άλλα προεκλογικά και ακολούθησε μια στρατηγική υποτέλειας. Ήταν απούσα από τη διαπραγμάτευση, από τη συζήτηση, από τον τελικό συμβιβασμό. Η συζήτηση και η διαπραγμάτευση έγινε ανάμεσα στην κυρία Μέρκελ και την κυρία Λαγκάρντ και ο συμβιβασμός ήταν ανάμεσα σ΄ αυτές. Η λύση δεν περιλαμβάνει την Ελλάδα. Δεν περιλαμβάνει ένα βιώσιμο σχέδιο για την Ελλάδα. Γι αυτό και δεν είναι λύση.
Είναι αυτό που ορισμένοι λένε ότι όταν η πραγματικότητα μας διαψεύδει τόσο χειρότερο για την πραγματικότητα”, υπογράμμισε ο Προεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

“Πριν δυο χρόνια μας έλεγαν ότι στόχος της βιωσιμότητας του χρέους είναι το 120% του ΑΕΠ. Τώρα μας λένε ότι μπορεί να είναι 124%. Αύριο μπορούν να μας πουν και 130%. Αυτές δεν είναι λύσεις. Κυρίως δεν είναι λύσεις με την κοινωνία όρθια.
Η μόνη πραγματική λύση είναι να σταματήσουν να λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, να μπει ξανά η Ελλάδα στο κάδρο της διαπραγμάτευσης, να βρίσκεται στις αποφάσεις. Η μόνη πραγματική λύση είναι μια μεγάλη πολιτική αλλαγή που έρχεται, να μπει ο λαός στο προσκήνιο. Και όλοι πια αναμένουν αυτή τη μεγάλη πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα”, κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.