ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

ΟΙ ΣΥΝΩΜΟΤΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ !


Παιδεύεται το οικονομικό επιτελείο των Δήμων ακόμη και οι φιλοσοφούντες , όλοι οι δημότες ανά τους καφενέδες να βρουν λύση στο οικονομικό πρόβλημα του τόπου. Χαμένος κόπος, σπατάλη φαιάς ουσίας τεράστια .
Είναι πρόβλημα διαφθοράς.
  
Το πρόβλημα της οικονομίας των Δήμων οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στη διαφθορά του δημοτικού κόσμου των αιρετών. Και καμία από τις παρατάξεις που διοίκησαν στο παρελθόν δεν έκαναν τίποτα για να  περιορίσουν. Και όλα δείχνουν ότι δε θα κάνουν τίποτα ούτε και στο μέλλον .
  
Η διαφθορά στον τόπο μας παίρνει πολλές μορφές. Τα λαδώματα στις πολεοδομίες αλλά και εκείνα για χορήγηση αδειών λειτουργίας κέντρων εστίασης , η ηχορύπανση , η κατάληψη πεζοδρομίων τα αυθαίρετα , οι παράνομες προσλήψεις , όλα αυτά και παρά πολλά άλλα είναι συμπτώματα διαφθοράς. 
Σε αυτά οφείλεται το οικονομικό πρόβλημα των Δήμων. Όπως διαφθορά είναι η πελατειακή σχέση μεταξύ ψηφοφόρου και δημοτικού Συμβούλου , η σχέση διαπλοκής μεταξύ ΜΜΕ και πολιτικής, η αναξιοκρατία στις προσλήψεις , η σχέση μεταξύ προμηθευτών και εργοληπτών του Δημοσίου με τους αιρετούς.
  Διαφθορά είναι ακόμη ότι οι κατά καιρούς αντιπολιτευόμενες παρατάξεις δεν κατάφεραν να επιβάλλουν στις διοικήσεις που διοίκησαν τον τόπο, να καθαρίσουν τη δημοτική διοίκηση και το δημοτικό σύστημα. Όχι μόνο δεν κατάφεραν , αλλά ούτε προσπάθησαν και αντίθετα μπήκαν στο παιχνίδι όλοι μαζί και πήραν μερίδιο από την πίτα .
  
Διαφθορά είναι υπό μία ευρύτερη έννοια ότι η εκάστοτε αντιπολίτευση πιέζει τις διοικήσεως να; «εξυπηρετούν»παράλογες απαιτήσεις , προσλήψεις οπαδών της πάντα με στόχο τη δημιουργία προβλήματος, φτώχειας, δυσαρέσκειας και οργής , την οποία υφίσταται ως πολιτικό κόστος η εκάστοτε διοίκηση.
  
Και δυστυχώς σήμερα μέσα στην κρίση και ενώ βρισκόμαστε στο χείλος του γκρεμού , όλοι σχεδόν οι σχηματισμοί που απαρτίζουν τα δημοτικά συμβούλια συνεχίζουν να αποπροσανατολίζουν τον κόσμο από το πραγματικό πρόβλημα που είναι η διαφθορά και συζητάνε περί ανέμων και υδάτων .
  
Το δημοτικό σύστημα- οι δημοτικοί σχηματισμοί-έχει διαφθείρει τους δημότες.Εχει καταστρέψει τη Δημοκρατία. Και φθάσαμε να μη σέβεται ο πολίτης τον συμπολίτη του , να μη σέβεται ο δημότης τη Διοίκηση και φυσικά να μη σέβεται η Διοίκηση τον δημότη. Η έλλειψη σεβασμού οδηγεί κάθε κοινωνία στο χάος και αυτό είναι που ήδη έχουμε αρχίσει να βιώνουμε και που δυστυχώς θα το βιώσουμε ακόμη εντονότερα.
  
Οι λύσεις για να φύγουμε από αυτό το αδιέξοδο είναι απλές . αλλά οι δημοτικοί σχηματισμοί που διοικούν  δεν τις επιλέγουν. Αντίθετα, τις αντιμάχονται.
Λύση είναι χιλιάδες μεγάλες και μικρές αλλαγές που σήμερα δεν γίνονται

Και όταν ομιλούμε για λύση ομιλούμε για λύση του οικονομικού προβλήματος. Η λύση του οικονομικού προβλήματος βρίσκεται στην καταπολέμηση της διαφθοράς και μόνο εκεί. Και ο πολιτικός-δημοτικός κόσμος δεν θέλει να περιορίσει τη διαφθορά πάνω στην οποία στηρίζει την ύπαρξη και την ευημερία του.
  
Το απόλυτα ιδιοτελές συμφέρον τους οδηγεί να μην αντιστέκονται στα κομματικά και παραταξιακά συμφέροντα , στην ανηλεή  βουλιμία των σκοταδιστών ρασοφόρων , των κάθε είδους διαπλεκόμενων συμφερόντων της οικογενειοκρατίας και του κάθε παρατρεχάμενου που «πωλεί» τη συνείδησή του δια της ψήφου του !

Όχι μόνο δεν αντιστέκονται αλλά τα επιδιώκουν!!!
  
Οι οικονομικές επιτροπές των Δήμων στην πλειοψηφία τους με την απόλυτη σύμπνοια διοίκησης και αντιπολίτευσης είναι τα κέντρα παραγωγής μαύρου χρήματος. Εκεί παράγονται τα λεγόμενα ασπρόμαυρα χρήματα για την εξυπηρέτηση της μαύρης εργασίας3 των απλών εργαζομένων, από εκεί αντλούνται τα μαύρα χρήματα αιρετών αρπακτικών ( που ορκίστηκαν υποτίθεται να υπηρετούν το συμφέρον του πολίτη) που δηλώνουν ότι προσφέρουν «εθελοντικά»τις υπηρεσίες τους των ανεπαρκών αιρετών των σαρκοβόρων που δεν αρκούνται στους μισθούς τους.
  
Το ιδιοτελές συμφέρον και μόνο ενδεχομένως των περισσοτέρων αιρετών είναι καθοριστικό για να παραμείνουν γαντζωμένοι στην εξουσία, είτε της διοίκησης είτε της αντιπολίτευσης . Γι αυτό και η αγαστή τους σύμπνοια !
  
Προεκλογικά όλοι τους ομιλούν «ξεκάθαρα», υπόσχονται κάθαρση ! μετά τις εκλογές συνωμοτούν σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος, ανέχονται την διαπλοκή , ευελπιστούν στην ασθενή μνήμη του πολίτη!!! και ψελλίζουν τα περί πολιτικού πολιτισμού! Αλήθεια πόσοι Δήμοι ζήτησαν τη συνδρομή των υπερκείμενων Αρχών για τις ατασθαλίες που διαπίστωσαν? Ελαχιστότατοι. Και σε πόσους Δήμους δεν λειτουργεί το περιβόητο «ΜΑΥΡΟ ΤΑΜΕΙΟ» ?

Έχει εμπεδωθεί στους πολίτες η αντίληψη , η βεβαιότητα ότι η εξουσία διαφθείρει η «μακρό ημέρευση» ακόμη περισσότερο. Το επάγγελμα του πολιτικού απαιτείται να έχει χρονικά όρια για να ελαχιστοποιηθεί το ιδιοτελές συμφέρον για να περιοριστεί η διαφθορά! Αν ο αιρετός μπορεί να έχει μία και μόνο θητεία, δε θα υποκύψει σε εκβιασμούς του τύπου «δε θα σε ξαναψηφίσω»αν δε μου κάνεις την κάθε είδους εξυπηρέτηση.

 Οι επιβήτορες , λοιπόν, της εξουσίας πρέπει να έχουν προκαθορισμένη θητεία μαζί με τα εξαρτήματά τους( τους παρατρεχάμενούς τους)για να μην υπολογίζουν στο επάρατο πολιτικό κόστος σε συνδυασμό με την ιδιοτέλεια.

http://me-alli-matia.blogspot.gr/2012/07/blog-post_4615.html

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.