ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

ΦΙΛΟΤΟΜΑΡΙΣΜΟΣ

Γράφει η Άννα

Άχρηστο, ανίκανο, ακατάλληλο και ολότελα σάπιο το πολιτικό προσωπικό. Όπως ακριβώς συνέβη στο βαθύ παρελθόν. Όπως, ας πούμε, καταγράφει ο Ιστορικός την ολοσχερή παραλυσία των αρχηγών στην Επανάσταση του 1821. Αυτή η λεγόμενη «κακοδαιμονία» της φυλής. Την πιο κρίσιμη στιγμή. Ακριβώς στο χείλος της καταστροφής. Ορμάνε σχεδόν άπαντες οι πολιτικοί και με μια κλωτσιά στέλνουν την πατρίδα στα Τάρταρα τα σκοτεινά. Παρ ’τους έναν έναν και το τσερβέλο σου θα εκτιναχθεί μίλια μακριά.
Ο ένας προς χάριν πελατείας και εύκολης λαϊκής κολακείας, έστρωσε το χαλί μιας σκληρής, αλλά στο βάθος πέτσινης στρατηγικής. Όσο πλησίαζε η ώρα να αρπάξει τον μουντζούρη, κατέβασε το επιχείρημα των ισοδυνάμων μέτρων και της επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας. Και στο φινάλε αυτής της φιλοτομαρικής και καιροσκοπικής πορείας, κατέληξε να διαχειρίζεται την ίδια πολιτική. Γιατί η σκληρή πραγματικότητα, που την γνώριζε καλύτερα, όσο κανείς άλλος, τον προσγείωσε στο ίδιο γήπεδο παρέα με τον αντίπαλό του. Όλοι μα όλοι για το τομάρι της φυσικά. Έχει αποδεχτεί από την πρώτη μέρα ύπαρξης του ανθρώπινου «είδους». Ο φιλοτομαρισμός ο χειρότερος, γιατί είναι ο πιο ύπουλος εχθρός, οικογένειας, κοινωνικής αλληλεγγύης, Πατρίδας. Εντός των τοιχών αυτός. Ανάμεσά μας. Γύρω μας. Απέναντί μας. Δίπλα μας. Μέσα μας! Και το έσχατο δίλλημα ένα και μοναδικό: ή θα τον «σκοτώσουμε» για να επιζήσουμε και να ανορθωθούμε ως Άνθρωποι και ως Λαός ή θα μας ταπεινώσει και θα μας εξοντώσει ολοκληρωτικά!
ΤΟ ΑΤΟΜΟ έχει μεταξύ άλλων κοινωνική συνείδηση.
Η ΑΤΟΜΙΚΟΤΗΤΑ του εκφράζεται στην προσωπικότητα και την ιδιαιτερότητά του. 
Ο ΑΤΟΜΙΚΙΣΜΟΣ αποδέχεται την προτεραιότητα του ατόμου έναντι της κοινωνίας. 
Ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ εστιάζει το άτομο στο επίκεντρο της κοινωνίας. Μία παραλλαγή του είναι ο ΝΑΡΚΙΣΣΙΣΜΟΣ. 
Ο ΦΙΛΟΤΟΜΑΡΙΣΜΟΣ είναι το ύστατο στάδιο του εγωισμού. Σημαίνει πρωτίστως την πραγματοποίηση των ιδίων συμφερόντων με θεμιτά ή και με αθέμιτα μέσα και κατά των συνανθρώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.