ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Πολίτες μήνυσαν Βενιζέλο – Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ


Μηνυτήρια αναφορά κατά των πρώην υπουργών Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου και Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά και σε βάρος των πρώην και νυν επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Καπελέρη, Ιωάννη Διώτη και Στέλιου Στασινόπουλου κατέθεσαν τρεις πολίτες της Αθήνας. Αφορμή, η «λίστα Λαγκάρντ». Τη…


μήνυση υπογράφουν η συνταξιούχος εφοριακός Αλίκη Κυριακάκη και οι επιχειρηματίες Οδυσσέας Τηλιγάδας και Ελένη Διαμαντοπούλου, ενώ δικηγόρος της υπόθεσης είναι ο Γιάννης Απατσίδης.

Η συνταξιούχος εφοριακός Αλίκη Κυριακάκη, είχε καταγγείλει επτά συναδέλφους της ότι είχαν ζημιώσει το ελληνικό Δημόσιο από πρόστιμα που δεν επέβαλαν σε μεγάλη επιχείρηση.

Η μήνυση, σύμφωνα με πληροφορίες, κατατέθηκε στο γραφείο του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, ο οποίος διεξάγει ήδη προκαταρκτική εξέταση για το θέμα αυτό.

Οι μηνυόμενοι καταγγέλλονται για τους σκανδαλώδεις χειρισμούς που έκαναν στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» και εγκαλούνται, μεταξύ των άλλων, για τα αδικήματα της υπεξαγωγής εγγράφου σε βαθμό κακουργήματος, της απιστίας σε συνδυασμό με το νόμο περί καταχραστών του δημοσίου χρήματος, της έκδοσης ψευδούς βεβαιώσεως, της κατάχρησης εξουσίας και της παράβασης καθήκοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.