ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΟΣΣΑΙΩΝ.

Του Δημήτρη Γ. Καβαρλή

Την Τρίτη  23 Οκτωβρίου, ο πολιτευτής του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας στη Β΄ Θεσσαλονίκης κ. Δημήτρης Καβαρλής, αποδεχόμενος την πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατικής Αναγέννησης και τ. Υπουργού κ. Στέλιου Παπαθεμελή για να ενημερωθεί σχετικά με την πρωτοβουλία που ξεκίνησε ο κ. Καβαρλής για ένα  διαδικτυακό αντάμωμα των απανταχού Οσσαίων, τον επισκέφθηκε στο πολιτικό του γραφείο.

Είναι γνωστό το αδιάκοπο ενδιαφέρον του επιφανούς  Οσσαίου κ. Παπαθεμελή, συγχωριανού του κ. Καβαρλή,  για τον τόπο καταγωγής και τους συγχωριανούς του,   για την ανάδειξη των προβλημάτων και την επίλυσή τους, όπως επίσης για την προώθηση της ιστορικής, θρησκευτικής  και πολιτιστικής του κληρονομιάς.

Ο κ. Καβαρλής ενημέρωσε τον κ. Πρόεδρο ότι το όλο εγχείρημα ξεκίνησε με αφορμή
την αναζήτηση, σε πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, μιας φωτογραφίας της εκκλησίας της Νεομάρτυρος και πολιούχου της Όσσας Αγίας Κυράννας από έναν Οσσαίο μετανάστη δεύτερης γενιάς  στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, ο οποίος δεν έχει επισκεφθεί ποτέ τον τόπο καταγωγής του και τον οποίο γνωρίζει μόνο από τις αφηγήσεις του πατέρα του.

Ο κ. Παπαθεμελής αφού άκουσε με προσοχή τις πτυχές, τις προεκτάσεις και τις προοπτικές της ενέργειας  αυτής, συνεχάρη τον κ. Καβαρλή για την πρωτοβουλία του, προσφέρθηκε δε να στηρίξει και να βοηθήσει με κάθε δυνατό τρόπο την διαδικασία καταγραφής και κοινωνικής δικτύωσης των Οσσαίων ανά τον κόσμο που θα εδραιώσει ένα σημείο αναφοράς και θα αναπτύξει διαύλους επικοινωνίας με συντοπίτες μας που για χρόνια αγνοούσαμε την ύπαρξή τους, αλλά ποτέ δεν μας ξέχασαν.

Στην προσπάθεια συγκέντρωσης ιστορικού, θρησκευτικού, και πολιτιστικού υλικού από τον κ. Καβαρλή για την ενημέρωση του συγχωριανού μας ο κ. Πρόεδρος συμμετείχε με την προσφορά ενός ιστορικού βιβλίου από την προσωπική του συλλογή.  Ιδιαίτερα δε, συγκινήθηκε όταν στο άκουσμα του ονόματος του Οσσαίου διαπίστωσε ότι ήταν συμμαθητής με τον πατέρα του και, σε επίσημο ταξίδι του στη Μελβούρνη  είχε φιλοξενηθεί στο σπίτι του.

Τέλος συζητήσανε για τα εγκαίνια του Βλαχογιαννείου Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα  στη Βέροια που αναφέρει σε  άρθρο του  ο κ. Καβαρλής, αναφερθήκανε στην αξιόλογη συλλογή του συναδέλφου του αξιωματικού κ. Ντόντου Κανέλλου, γνωστού και ως Ιστορικού Συλλέκτη Βεροίας που φιλοξενείται  εκεί,  και συμφωνήσανε να το επισκεφθούν από κοινού.

Ο πολιτευτής του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας κ. Δημήτρης  Καβαρλής, ευχαριστεί τον Προέδρο της Δημοκρατικής Αναγέννησης κ. Στέλιο Παπαθεμελή για το ενδιαφέρον, την φιλοξενία και την αμέριστη συμπαράστασή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.