ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ 2011 ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ - ΣΥΚΕΩΝ

Του Δημήτρη Γ. Καβαρλή

Αποδεχόμενος την πρόσκληση του Δημάρχου Νεάπολης – Συκεών κ. Σίμου Δανιηλίδη ως κάτοικος Νεάπολης, ο πολιτευτής του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας στη Β΄ Θεσσαλονίκης κ. Δημήτριος Καβαρλής παρακολούθησε την Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τον απολογισμό των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής έτους  2011.


Παρά τα 38.500 μηνύματα σε δημότες και κατοίκους και τις δημοσιεύσεις στον τύπο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης,
η συμμετοχή του κόσμου ήταν πολύ περιορισμένη. Μόλις 50 περίπου άτομα από πληθυσμό 90.000 ενδιαφέρθηκαν να ακούσουν τα πεπραγμένα της Διοίκησης για το 2011, να υποβάλλουν ερωτήματα, να πουν τα παράπονά τους, να καταθέσουν προτάσεις και  να ελέγξουν που πηγαίνουν τα χρήματά τους, αν διαχειρίζονται σωστά και αν υπάρχουν τυχόν ατασθαλίες.

Η αντιπολίτευση περιορίστηκε γενικότερα στο διαδικαστικό κομμάτι και όχι επί της ουσίας. Η Μείζονα Αντιπολίτευση αποχώρησε από τη συνεδρίαση προσπαθώντας να δημιουργήσει εντυπώσεις. Οι αντιπολιτευόμενοι δεν πρέπει να αγωνίζονται να πείσουν για την ανικανότητα των διοικούντων, αλλά να ελέγχουν τη Διοίκηση, να ενημερώνουν τους πολίτες για τις παρενέργειες των αποφάσεων τους, και κυρίως για τον τρόπο, τις προτάσεις και τις λύσεις  που αυτοί προτείνουν για τα προβλήματα και τη διοίκηση του Δήμου.

Τα οικονομικά στοιχεία και οι αριθμοί σε πολλούς είναι δυσνόητα, κουράζουν  και είναι δύσκολα να συγκρατηθούν. Εντύπωση όμως μου έκανε η ΄΄προίκα΄΄ των 24.500.000€, ίσως η μεγαλύτερη πανελλαδικά, που μετέφερε ο κ. Δανιηλίδης από τον ΄΄Καποδιστριακό΄΄ Δήμο Συκεών στο διευρυμένο πλέον  ΄΄Καλλικρατικό΄΄ Δήμο Νεάπολης – Συκεών. Άξιο λόγου είναι ότι όλοι οι Δημοτικοί υπάλληλοι είναι πληρωμένοι τη στιγμή που στους περισσότερους Δήμους της Χώρας λαμβάνουν έναντι ή είναι απλήρωτοι πάνω από εξάμηνο. Επίσης, ότι οι οφειλές των πρώην Δήμων που συνενώθηκαν είναι πληρωμένες  σε ποσοστό 86%. Τέλος, σε περίοδο οικονομικής κρίσης που οι κάνουλες της Κεντρικής Διοίκησης έχουν στερέψει και οι περισσότεροι Δήμοι απειλούν με πτώχευση και λουκέτο, ο Δήμος Νεάπολης – Συκεών όχι μόνο δεν έχει ταμειακό πρόβλημα αλλά αντίθετα κινείται με ρυθμούς ανάπτυξης.

Σαφώς προβλήματα υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν. Θα πρέπει όμως να συγκρίνουμε και να συνεξετάσουμε με δύο σταθμά και σε δύο διαφορετικές εποχές, προ κρίσης και μετά κρίσης. Θα πρέπει να κοιτάξουμε το συμφέρον των πολλών και όχι το μεμονωμένο. Δεν μπορούμε να λέμε ότι ο Δήμαρχος δεν καθαρίζει και την ίδια στιγμή να πετάμε τα σκουπίδια μας όπου βρούμε. Θα πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία ατομικά για να αλλάξει η Τοπική Αυτοδιοίκηση και να επηρεάσει την Κεντρική Πολιτική Σκηνή.

Ευχαριστώ τον Δήμαρχο Νεάπολης – Συκεών  κ. Σίμο Δανιηλίδη για την ευκαιρία που μου έδωσε να συμμετέχω στον απολογισμό των πεπραγμένων σχηματίζοντας μια πιο εμπεριστατωμένη άποψη για τα προβλήματα, τις δράσεις και την επόμενη μέρα του Δήμου που ζω και κατοικώ. Επίσης, να τον συγχαρώ για τον ενθουσιασμό του ΄΄νεοσύλλεκτου΄΄που τον διακρίνει παρά τα τριάντα χρόνια που υπηρετεί τα Δημοτικά δρώμενα και να του ευχηθώ καλή επιτυχία για το ΄΄ άλλο μοντέλο΄΄ Τοπικής Αυτοδιοίκησης που οραματίζεται . 



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.