ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΔΙΑΛΕΓΕΙ ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΔΡΟΜΟ !!!


Του Δημήτρη Γ. Καβαρλή*

Οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας αποτελούν τους θεματοφύλακες της Εθνικής Κυριαρχίας και της Ασφάλειας των πολιτών. Οι κοινωνικές αυτές τάξεις μονοπωλούν το τελευταίο διάστημα τα φώτα της δημοσιότητας, εξαιτίας των κινητοποιήσεων που έχουν εξαγγείλει ενάντια στις οικονομικές πολιτικές που έχουν εφαρμόσει οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών και θα συνεχίσει να εφαρμόζει η σημερινή τρικομματική κυβέρνηση.

Κάθε κόμμα του Ελληνικού Κοινοβουλίου ΄΄φλερτάρει΄΄,
αλλά μόνο προεκλογικά, με τις κοινωνικές αυτές ομάδες οι οποίες αποτελούν μία πολύ μεγάλη δεξαμενή ψηφοφόρων. Οι τάξεις αυτές παραμελούνται  από τις εκάστοτε κυβερνήσεις  για όλο το υπόλοιπο διάστημα  μέχρι την επόμενη εκλογική αναμέτρηση, διότι θεωρούνται ότι δεν αποτελούν απειλή για τη δημοτικότητα και την εικόνα  τους καθότι, δεν μπορούν να φωνάξουν,  να διαδηλώσουν  και να κατέβουν σε απεργία για τα αιτήματά τους, όπως οι υπόλοιποι εργαζόμενοι. Θεμιτό, αν σκεφτεί κανείς ότι η απεργία σ΄αυτές τις ομάδες θεωρείται ότι υπονομεύει την τάξη, την ασφάλεια και τα θεμέλια του Κράτους.

Για το λόγο αυτό, όλες οι κυβερνήσεις αλλά και όλα τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου θα έπρεπε να είχαν επιδείξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τα προβλήματα των ευαίσθητων αυτών κοινωνικών ομάδων γιατί, αφενός αποτελούν τον πολλαπλασιαστή ισχύος των υπέρογκων ποσών που δαπανούμε για την Άμυνα και την Ασφάλεια, αφετέρου τους θέλουμε με πλήρη διαύγεια ανά πάσα στιγμή διαθέσιμους να επιχειρήσουν όπου και όποτε απαιτηθεί.

Το ΄΄υπέρμετρο΄΄ ενδιαφέρον όλων των κυβερνήσεων για τους ΄΄ένστολους΄΄ και η συμπαράσταση των υπόλοιπων κομμάτων είναι φανερό ότι εξανεμίστηκαν στις προεκλογικές τους εξαγγελίες που ουδέποτε τήρησαν, με αποτέλεσμα η δυσαρέσκεια, η απογοήτευση, η αγανάκτηση και ο αναβρασμός  που επικρατεί στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, να είναι πρωτόγνωρα σε ένταση και έκταση και να αποτυπώνονται  με τον πιο γλαφυρό τρόπο στο πλήθος, στον όγκο και στον παλμό των κινητοποιήσεων τόσο των εν ενεργεία όσο και των εν αποστρατεία στελεχών.

Ακόμα και τώρα στα πρόθυρα της εξαθλίωσης των στελεχών και της τραγικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, παρατηρείται το οξύμωρο φαινόμενο να εμφανίζονται ξαφνικά κόμματα αρωγοί στις κινητοποιήσεις των ένστολων διαδηλώνοντας και κρατώντας πανό, όταν κάποια από αυτά μεγάλωσαν γενιές με το σύνθημα ΄΄ Μπάτσοι – Γουρούνια Δολοφόνοι΄΄, ενώ τα στελέχη άλλων χαρακτηρίζονταν συνήθως από αφωνία ή αρνητικές  τοποθετήσεις κατά τη συζήτηση και ψήφιση επίμαχων Νομοσχεδίων, για τις κοινωνικές αυτές ομάδες, σε προηγούμενα κυβερνητικά σχήματα στα οποία συμμετείχαν.

Ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας, ένας πολιτικός φορέας που γεννήθηκε από τα σπλάχνα των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας αλλά βρίσκει απήχηση σε όλη την Ελληνική κοινωνία, γνωρίζει  πολύ καλά τα προβλήματα των ένστολων.

Διαλέγει όμως τον δύσκολο δρόμο.

Δεν ακολουθεί παλαιοκομματικές συνταγές και δεν υποστηρίζει μικροκομματικά ευκαιριακά συμφέροντα που έχουν σκοπό την εύκολη και πιο αποδοτική συλλογή ψήφων.

Απευθύνεται σε σκεπτόμενους Έλληνες και επιμένει με νέο ύφος και ήθος στην αλλαγή νοοτροπίας και κουλτούρας.

Έφτασε επιτέλους η ώρα όλοι μας να συνειδητοποιήσουμε τα ψέματα που μας αράδιαζαν τόσα χρόνια για  να  υφαρπάζουν τη ψήφο μας. 

Ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις, τις κινητοποιήσεις που αποφάσισαν οι ενώσεις των αποστράτων  και των εν ενεργεία συναδέλφων, γι΄αυτό καλεί όλα τα μέλη και τους φίλους του να στηρίξουν πανελλαδικά την προσπάθεια αυτή, αλλά χωρίς την κομματική τους ταυτότητα παρά μόνο με την ιδιότητα του πρώην ή νυν στελέχους των ΕΔ και ΣΑ!!!!

Ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας θα βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας με σεβασμό και τιμή σ΄αυτούς που ορκίστηκαν να υπηρετούν την πατρίδα και να θυσιάζουν ακόμα  και τη ζωή τους για τη σημαία και την ασφάλεια των πολιτών.


    *Πολιτευτή  
Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας
 Β΄ Θεσσαλονίκης


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.