ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Όταν η Αρχή υπηρετεί το καθήκον, τότε Πείθει συνθλίβοντας στεγανά και ιδεοληψίες

Η δυσπιστία των πολιτών απέναντι στους πολιτικούς έχει φτάσει στο απώγειο, ανεβάζοντας ψηλά και τον πήχη της όποιας πολιτικής καταξίωσης, αφού η οργή παίρνει την μορφή «πογκρομ» επί των κεφαλών δικαίου και αδίκων.
Σε αυτό το δύσκολο ως εχθρικό περιβάλλον, ο Γιάννης Αναστασιάδης έχει καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών, εγχείρημα απείρως δυσκολότερο όπως αποδείχτηκε ακόμα και από την επικράτηση στην πολιτική μάχη των αυτοδιοικητικών. «Εμείς μπροστά στα δύσκολα δεν βάζουμε τα κλάματα, πολεμάμε» δηλώνει ο Δήμαρχος Λαγκαδά.

Και όμως, χρειάζεται πολιτική ανδροπρέπεια και προσωπική πίστη για να κάνει αυτό που έκανε ο Γιάννης Αναστασιάδης για τον Λαγκαδά. Να εκτεθεί στην καθημερινή μάχη ενός χρεοκοπημένου δήμου, με εξαγριωμένους δημότες, ξεχαρβαλωμένες δομές, ελάχιστο προσωπικό.
Χρειάζεται πραγματικό πατριωτισμό, πραγματική αφιέρωση στο καθήκον. Μόνο ένας άνθρωπος που έβαλε έμπρακτα την Αξία πάνω από όλα θα μπορούσε να πείσει φίλους και αντιπάλους, να βάλουν στην άκρη τις όποιες επιδιώξεις και να συνταχθούν με γνώμονα το καθήκον. Την προάσπιση των συμφερόντων του Δήμου και προστασίας των δημοτών από την όποια εκμετάλλευση.
Μόνο ένας άνθρωπος που δεν έκρυψε ποτέ την κομματική του ή ιδεολογική του προέλευση θα μπορούσε να πείσει. Βλέπετε, ο Γιάννης Αναστασιάδης δεν ζει σε κλουβί, αλλά είναι συνεχώς στις γειτονιές του Λαγκαδά, δίπλα στους εργάτες καθαριότητας και στους επαγγελματίες που μαστίζονται. Μακριά από πολυτελείς αίθουσες πεντάστερων ξενοδοχείων όπου κρύβονται όλοι οι εκλεκτοί των νταβατζήδων! Οι «λαοπρόβλητοι» που δεν τολμούν να κάνουν δύο βήματα στις πόλεις που υποτίθεται ότι διοικούν! Αυτούς που ο κρατικός μηχανισμός τους τροφοδοτεί αφειδώς με χρήμα και όμως οι πόλεις τους βουλιάζουν στην σήψη, κυριολεκτικά και μεταφορικά.
Αυτά τα πολιτικά ανδρείκελα, που παρουσιάζονται και σαν βοσκοί ψηφοφόρων εσχάτως, παίρνοντας και πολιτική θέση! Αυτοί που αντί να πονέσουν τον λαό που τους εξέλεξε, θέλουν να τιμήσουν ακόμη και τους σφαγείς τους, επαναφέροντας τον μεσαίωνα και την δουλεία ακόμη στους δρόμους των πόλεων τους! Δήθεν «οικολόγοι» που κόβαν δέντρα δεκαετιών για να δώσουν δουλειά στους «κολλητούς» βυθίζοντας την καθημερινότητα στην μιζέρια του τσιμέντου! Γι’ αυτό και ο λαός τους φιλεύει με οργή όπου τους πετύχει.
Την ίδια στιγμή που ο Αναστασιάδης σκορπίζει πολιτισμό, Ελλάδα και υπερηφάνεια.
Την ίδια στιγμή σε άλλα δημοτικά συμβούλια έπαιζαν καρεκλιές μπροστά σε δημάρχους ανδρείκελα, καθιστώντας την ίδια δημοκρατία «μπακάλικο», με τους πολιτικούς Νέρωνες να υμνούν τους κομματικούς τους ευεργέτες.
Στον Λαγκαδά λοιπόν, όλοι πειθαρχημένοι θα συνυπάρχουν μαζί με τις πολιτιστικές δράσεις, σεβόμενοι τον δήμο. Οι προϋπολογισμοί των δράσεων, ελάχιστα και με μεγάλη ανταποδοτικότητα και πλήρη απόδοση μετά την ολοκλήρωση. Και ένας πολιτικός που με την πολιτική του δράση αποτελεί εγγύηση Δημοκρατίας, σε αντίθεση με κάποιους αυτόκλητους, υστερικούς υπερασπιστές της, φορείς μίσους και διχασμού που την καταστρέφουν.
Μακάρι να καταλάβουν όλοι πως η αφύπνιση των πολιτών αποστρέφεται τις Δημοκρατικές κορώνες. Ενδιαφέρεται μόνο για την εφαρμογή της Δημοκρατίας ως πολιτική πράξη, που εκδηλώνεται από την προσπάθεια και το αποτέλεσμα. Όπως την εφαρμόζει στην πράξη η Δημοτική Αρχή του Λαγκαδά.
Θ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.