ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Ενίσχυση Προσωπικού στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
Προς τον κ. Υπουργό: Προστασίας του Πολίτη
Αρ. Πρωτ.: 5586/8.2.2012

Μεγάλα κενά και ελλείψεις παρουσιάζονται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης  σε αστυνομικό προσωπικό. Το ποσοστό των κενών οργανικών θέσεων ανέρχεται στο 25%,  της υπάρχουσας οργανικής δύναμης, δηλαδή περίπου 1200 κενές θέσεις.
 
Μεγάλη έκπληξη προκάλεσε στους Αστυνομικούς Υπαλλήλους, καθώς και στην τοπική κοινωνία της Θεσσαλονίκης,
ο πολύ μικρός αριθμός Αστυνομικών,  που αποφάσισε να διαθέσει το αρμόδιο συμβούλιο μεταθέσεων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για να καλύψει τις κενές οργανικές θέσεις στο Νομό Θεσσαλονίκης για το τρέχων έτος(30 αστυνομικοί).
 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία , αλλά και από καταγγελίες της Ένωσης Αστυνομικών  Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης , τον Οκτώβριο του 2011 εξήλθαν από τη Σχολή Αστυφυλάκων 2100 νέοι Αστυφύλακες, εκ των οποίων μόλις 12 απορροφήθηκαν στην Θεσσαλονίκη, αριθμός που προκάλεσε  πολλά ερωτηματικά και προβληματισμό για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, σε αντίθεση με την Αττική που ενισχύθηκε με  2039. Η ίδια τακτική πρόκειται να ακολουθηθεί , σύμφωνα με πληροφορίες της Ένωσης ,με την τοποθέτηση των 1200 νέων ειδικών φρουρών στα τέλη Μαρτίου.
 
Αποτέλεσμα των ανωτέρω είναι να καταστρατηγείται αφενός το αστυνομικό ωράριο εργασίας που καθορίζεται αυστηρά από τις διατάξεις του Π/Δ 394/2001( μεγάλος αριθμός οφειλόμενων  ημερήσιων αναπαύσεων, διάθεση αστυνομικών σε διπλή συνεχόμενη νυχτερινή βάρδια κ.α.), και αφετέρου να αυξάνεται ανησυχητικά η εγκληματικότητα, καθώς αρκετές Υπηρεσίες στο  Νομό Θεσσαλονίκης υπολειτουργούν.
 
Με δεδομένα τα παραπάνω, ερωτάται ο κ. Υπουργός
Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβείτε  για την άμεση ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό των υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης;

         Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2012                                

              Ο Ερωτών Βουλευτής
 
             Σάββας Ι. Αναστασιάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.