ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Δ. Θεσσαλονίκης: Ο «παράδεισος» του παρεμπόριου

Η aftodioikisi.gr είχε αναφερθεί στην «άνθηση» του παρεμπορίου στη Θεσσαλονίκη πριν από καιρό, και -όπως φαίνεται- τίποτε δεν έχει αλλάξει,
καθώς παραμένει ένας «παράδεισος» για τους δεκάδες παράνομους μικροπωλητές που «απλώνουν» την πραμάτια τους μπροστά στο Λευκό Πύργο.
Λευκός Πύργος που είναι «περικυκλωμένος» με... λευκά σεντόνια με πολύχρωμες τσάντες, παπούτσια, ρούχα, αναπτήρες και διάφορα άλλα αντικείμενα.
Η Δημοτική Αστυνομία εμφανίζεται αδύναμη να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, καθώς έχει στη διάθεσή της μόλις 174 δημοτικούς αστυνομικούς, για το παρεμπόριο, τα διπλοπαρκαρισμένα, τα τραπεζοκαθίσματα κτλ
«Άνισος αγώνας»
Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη Καλυψώ Γούλα δηλώνει ότι «είναι περισσότεροι από εμάς», αναφερόμενη τόσο στους παράνομους μικροπωλητές όσο και σε όλο το κύκλωμα του παρεμπορίου, και σημειώνει, πωςόσα σχέδια και αν καταστρωθούν, όταν υπάρχει έλλειψη προσωπικού, δεν είναι δυνατόν να γίνει αποτελεσματική δουλειά.
«Υποτίμηση αντιπάλου»
Για υποτίμηση του «αντιπάλου» και για αδιαφορία της Πολιτείας στο θέμα κάνει λόγο, από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Παντελής Φιλιππίδης, σημειώνοντας ότι για την αντιμετώπισή του προβλήματος χρειάζεται συνεχής προσπάθεια και κόπος.
«Αν η εκάστοτε κυβέρνηση ήθελε να λύσει το πρόβλημα, θα είχε λυθεί με τη δημιουργία ενός συγκεκριμένου φορέα, μια ειδική υπηρεσία που θα ασχολείται αποκλειστικά με το παρεμπόριο», υπογραμμίζει και σημειώνει πως σήμερα υπάρχει «πολυαρμοδιότητα».
Απολογισμός
Από τις αρχές του έτους έως και τα τέλη Μαρτίου, η Δημοτική Αστυνομία της Θεσσαλονίκης κατέσχεσε ένα τόνο παράνομα προϊόντα, που αντιστοιχούν σε 264 κατασχέσεις, ενώ βεβαιώθηκαν 37 παραβάσεις υπαίθριου εμπορίου.
Τελευταίο χτύπημα στις 15 Ιουνίου, όπου σε συνεργασία με το Τμήμα Οικονομικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιήθηκε έφοδος σε αποθήκη στην οδό Αισώπου και κατασχέθηκαν περί τα 3000 είδη απομιμητικών προϊόντων γνωστών εταιρειών.
Σύμφωνα με την αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη τα τελευταία δύο χρόνια καταγράφεται τάση αποκλειστικής σχεδόν διακίνησης προϊόντων παραεμπορίου από αλλοδαπούς πωλητές, δυσχεραίνοντας τους ελέγχους.
ΠΗΓΗ: voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.