ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Γ. Ντόλιος: Ο «Καλλικράτης» δεν έχει εκκρεμότητες

Ελάχιστες θεωρεί ότι είναι οι εκκρεμότητες για την εφαρμογή του «Καλλικράτη»
ο απερχόμενος υφ. Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος. Μιλώντας στην aftodioikisi.gr ο κ. Ντόλιος δεν αφήνει καν να εννοηθεί ότι έχει πικρία που φεύγει από το υπουργείο, τονίζει όμως με νόημα ότι «το ΥΠΕΣ  ήτα αυτό που έδωσε το μεταρρυθμιστικό τόνο στην κυβέρνηση πολύ πριν εμφανιστεί η τρόικα και το μνημόνιο». Το πλήρες κείμενο τη συνέντευξης του πρώην υφυπουργού Εσωτερικών στην aftodioikisi.gr είναι το εξής:
-Κύριε Ντόλιο, αποχωρείτε  από το κυβερνητικό σχήμα παραδίδοντας το θώκο του υφυπουργού Εσωτερικών. Επειδή ακούγονται πολλά,  υπάρχουν εκκρεμότητες στον «Καλλικράτη»;
Περάσαμε το πρώτο μεταβατικό εξάμηνο για την εφαρμογή του «Καλλικράτη» και στη φάση αυτή έχει τηρηθεί κατά γράμμα ο οδικός χάρτης τόσο από την πλευρά των ΟΤΑ όσο και από του υπουργείο. Έχουν εκδοθεί οι Υπουργικές Αποφάσεις και οι απαραίτητες ερμηνευτικές εγκύκλιοι, ενώ έχουν ψηφισθεί από τη Βουλή και νέες διατάξεις που απαιτούνταν, προκειμένου να διευθετηθούν ορισμένα θέματα. Άρα, οι τυχόν εκκρεμότητες αφορούν επουσιώδη και τεχνικού χαρακτήρα θέματα.
- Ναι, αλλά ο «Καλλικράτης» λένε ότι εμφανίζει πολλά προβλήματα στην εφαρμογή του.  Άλλωστε, υπάρχει σχετική γκρίνια από τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες...
Κοιτάξτε,  ό, τι  γκρίνια υπάρχει έχει να κάνει κυρίως τα οικονομικά που όπως γνωρίζετε δεν αφορούν μόνο  το υπουργείο Εσωτερικών αλλά τη γενικότερη κατάσταση της χώρας. Το υπουργείο Εσωτερικών θεωρώ ότι έφερε σε πέρας ένα μεγάλο έργο και τεράστιες αλλαγές τόσο από την άποψη της ποιότητας όσο και της ποσότητας. Νομίζω ότι είναι το υπουργείο που έδωσε το μεταρρυθμιστικό τόνο στην κυβέρνηση πολύ πριν εμφανιστεί η τρόικα και το μνημόνιο.
-Ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχατε σε κυβερνητικό σχήμα ως υφυπουργός. Ποια είναι η εμπειρία σας;
Πολύ μεγάλο μέρος της δουλειάς ενός υφυπουργού είναι διαχειριστικού χαρακτήρα και άρα θεωρώ φυσιολογικό να υπάρχει αντίστοιχη υποχώρηση του πολιτικού μέρους αυτής της δουλειάς. Στη δική μου την περίπτωση το μέγεθος της διαχείρισης ήταν πολύ μεγαλύτερο γιατί είχαμε να φέρουμε σε πέρας τη μεγάλη μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη». Παράλληλα ήμουν ο πρώτος υφυπουργός Εσωτερικών που είχε αρμοδιότητες και της τοπικής αυτοδιοίκησης και της δημόσιας διοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.