ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Νέες αντιδράσεις για τις δηλώσεις Δρούτσα


Νέες αντιδράσεις από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που συμμετέχουν στην κοινοβουλευτική επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Δ. Δρούτσα αναφορικά με την θεσμοθέτηση δύο θητειών στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κωνσταντινόπουλος κατηγόρησε τον υπουργό για λαϊκισμό, τόνισε ότι δεν σεβάστηκε ούτε τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος είναι εικοσιπέντε χρόνια βουλευτής και συμπλήρωσε ότι ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου θα πρέπει να αντιμετωπίσει το θέμα.

Στα ίδια πλαίσια κινήθηκε και ο Μιχάλης Κατρίνης, ενώ ο Οδυσσέας Βουδούρης εξέφρασε την άποψη ότι οι δηλώσεις του κ. Δρούτσα βρίσκονται προς τη σωστή κατεύθυνση για το διαχωρισμό των εξουσιών.
Από την πλευρά τους, η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και ο πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας Ντίνος Βρεττός κράτησαν αποστάσεις αναφέροντας αντίστοιχα ότι πρόκειται για προσωπικές απόψεις του κ. Δρούτσα και ότι ο υπουργός έχει την ευθύνη όσων είπε.

Τέλος, ο κ. Δρούτσας μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ συμπλήρωσε ακόμα ότι θα πρέπει να σταματήσει να δίνεται η εικόνα ότι οι βουλευτές είναι «καθεστώς» και τάχθηκε υπέρ ενιαίου μισθολογίου αλλά και της περικοπής της χορήγησης αυτοκινήτου στα μέλη του Κοινοβουλίου.



topontiki.gr

MT

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.