ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Δ. Λαμιέων: «Βαλτώνουν» τα Λουτρά Υπάτης, χάνεται η λουτρική περίοδος

Κλειστά, ανέτιμα και βρόμικα παραμένουν τα Ιαματικά Λουτρά Υπάτης του Δήμου Λαμιέων
, και αυτό παρότι αύριο έπρεπε να ανοίξουν για το κοινό, προσφέροντας μια «ανάσα» στην τοπική οικονομία.
Ο δήμαρχος Λαμιέων Γιώργος Κοτρωνιάς, με ανακοίνωσή του, καταγγέλλει «την αδικαιολόγητη καθυστέρηση της έναρξης της λειτουργίας» των συγκεκριμένων ιαματικών πηγών, «που είναι βασική πηγή εισοδήματος για την τοπική αγορά και της στερεί κάθε δυνατότητα αναζωογόνησης και ανάπτυξης», και επιτίθεται εναντίον του διευθύνοντα συμβούλου της «Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα» Δημήτρη Λάμπρου, που έχει και την ευθύνη για τη λειτουργία τους, κάνοντας λόγο για «γραφειοκρατικές αγκυλώσεις» και για «διαβεβαιώσεις» που πήρε ο δήμος, προκειμένου να γίνει προκήρυξη επιλογής προσωπικού για να λειτουργήσουν οι ιαματικές πηγές και να ξεκινήσει η λουτρική περίοδος, «παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας».
«Τα προβλήματα είναι πολλά και το αναγνωρίζουμε. Όμως, η πλήρης απαξίωση των λίγων αλλά σοβαρών αναπτυξιακών εργαλείων που μας έχουν μείνει είναι απαράδεκτη. Μέχρι σήμερα και παρά τις προσπάθειές μας, δεν παραχωρήθηκε καμιά από τις παραπάνω πηγές στην Αυτοδιοίκηση και αναμένουμε τον νέο νόμο για τα Ιαματικά, ώστε να τις εντάξουμε στα αναπτυξιακά προγράμματα του δήμου μας», καταλήγει σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Λαμιέων.
Αναζητώντας το διευθύνοντα Λάμπρου
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, αν και είχε ειδοποιηθεί από τον Φεβρουάριο προκειμένου τη φετινή χρονιά τα Ιαματικά Λουτρά Υπάτης και εάν είναι δυνατόν και αυτά των Θερμοπυλών να λειτουργήσουν στην ώρα τους, την 1η Ιουνίου, ο κ. Λάμπρου διαβεβαίωνε τον δήμαρχο Λαμιέων να μην ανησυχεί και ότι όλα θα λειτουργήσουν στην ώρα τους.
Με αφορμή την έναρξη της λουτρικής περιόδου, που αρχίζει -όπως προαναφέρθη- αύριο, τόσο ο δήμαρχος Λαμιέων όσο και ο πρώην αντιδήμαρχος Τάκης Σιλεούνης αναζητούσαν το Δημήτρη Λάμπρου για να μάθουν τι μέλλει γενέσθαι, αλλά αυτός ήταν άφαντος.
Έπειτα από πολλές οχλήσεις, κατάφεραν να επικοινωνήσουν μαζί του και να μάθουν, πριν από λίγες ημέρες, πως δεν μπορεί να κάνει τίποτε, καθώς -όπως ισχυρίστηκε- το Υπουργείο Εσωτερικών τον ενημέρωσε πως η διαδικασία πρέπει να περάσει από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.