ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Συμφωνία Δημοσίου-ΕΤΕπ για χαμηλότοκα δάνεια σε ΟΤΑ, ύψους 1 δισ. ευρώ

Σύμφωνο ανάμεσα στο ελληνικό Δημόσιο, στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ)
, και στις ελληνικές τράπεζες αναμένεται να υπογραφεί το προσεχές διάστημα προκειμένου να χορηγηθούν χαμηλότοκα δάνεια, ύψους 1 δισ. ευρώ, σε ΟΤΑ και μικρομεσαίες επιχειρήσεις για το 2011. Τα δάνεια αυτά θα έχουν τη δυνατότητα να α χορηγούν οι ελληνικές τράπεζες με χρηματοδότηση που θα προέρχεται από την ΕΤΕπ.
Αυτό ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, και -όπως είπε- υπάρχει πρόβλεψη για αντίστοιχα ποσά και για την επόμενη διετία 2012-2013.
Μέσω του συμφώνου αυτού το ελληνικό Δημόσιο αναλαμβάνει την παροχή εγγυήσεων προς την ΕΤΕπ για τη χορήγηση δανείων σε ελληνικές τράπεζες που θα συνυπογράψουν το σύμφωνο αυτό.
Οι τράπεζες αναλαμβάνουν να διαχειριστούν τα δάνεια της ΕΤΕπ υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις:
α) να χορηγούν δάνεια με όρους εξίσου ευνοϊκούς με τους όρους δανειοδότησης από την ΕΤΕπ σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, σε επιχειρήσεις μεσαίας κεφαλαιοποίησης, σε ΟΤΑ και σε Ταμεία Αστικής Ανάπτυξης,
β) η τιμολογιακή πολιτική των τραπεζών για τα δάνεια αυτά δεν θα περιλαμβάνει οποιοδήποτε κέρδος για αυτές, παρά θα καλύπτει αποκλειστικά τα διάφορα είδη κόστους (χρήματος, εγγύησης, διαχειριστικό), και
γ) θα υποβάλουν προσφορές στις προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την επιλογή συνεπενδυτών στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών «Jeremie» και «Jessica».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

This is a comment.